Iohannis a participat la exerciţiul româno-american „Dragoon Crossing Romania 2015”

Președintele Klaus Iohannis a participat duminică la exercițiul româno-american "Dragoon Crossing Romania 2015", desfășurat în zona localității Mândruloc, județul Arad.

26 oct. 2015, 06:49
Iohannis a participat la exerciţiul româno-american „Dragoon Crossing Romania 2015”

Șeful statului a fost însoțit de consilierii prezidențiali Ion Oprișor și Dan Mihalache. Exercițiul militar a implicat, printre altele, transportoare și bărci de asalt.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre poliţistul mort în accident: „Îi poftesc de urgenţă pe Oprea şi Ponta să dea lămuriri”

Președintele Klaus Iohannis a participat duminică la Arad la festivitățile organizate cu ocazia Zilei Armatei, scrie Agerpres.

Potrivit MApN, exercițiul multinațional, desfășurat duminică și luni, are ca scop demonstrarea interoperabilității dintre cele două armate și dezvoltarea capacității de planificare, conducere și executare a operațiilor de trecere a cursurilor de apă.

La „Dragoon Crossing Romania 2015” participă 150 de militari americani cu 37 de mijloace tehnice de luptă aparținând Regimentului 2 Cavalerie din Forțele Terestre ale SUA și peste 250 de militari din Forțele Terestre Române cu 85 de mijloace tehnice de luptă aparținând Brigăzii 18 Infanterie ‘Banat’ și Brigăzii 10 Geniu ‘Dunărea de Jos’, sprijiniți de cinci aeronave MiG 21 LanceR și IAR 330 Puma ale Forțelor Aeriene Române, precum și scafandri din Forțele Navale Române.