Iohannis: ACL o va susţine pe Corina Creţu la portofoliu de comisar european pentru Politică Regională

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Klaus Iohannis, candidat al Alianţei Creştin Liberale (ACL) la prezidenţiale, a declarat joi seara, într-o conferinţă de presă, în ceea ce priveşte susţinerea Corinei Creţu pentru portofoliul de comisar european pentru Politică Regională, că ACL o va susţine pe aceasta, iar premierul Victor Ponta nu trebuie să se îngrijoreze, transmite Agerpres.

11 sept. 2014, 19:19
Iohannis: ACL o va susţine pe Corina Creţu la portofoliu de comisar european pentru Politică Regională

‘Noi, cei din ACL, ştim care este interesul României şi ştim şi cum să îl susţinem, nu trebuie nimeni să-şi facă probleme, noi ştim cum să votăm, ştim cum să ne susţinem oamenii ca să părem noi, românii, o echipă. Este un lucru pe care nu toţi l-au învăţat încă şi fiindcă este vorba de a susţine pe cineva la un portofoliu important, lucru pe care îl vom face, ne amintim poate cum a fost la constituirea Parlamentului European, când persoana propusă de noi, doamna Adina Vălean, nu a fost votată de PSD pentru poziţia de vicepreşedinte, dar doamna Corina Creţu, care a fost susţinută de PSD, a fost votată de noi. Noi, cei din ACL, ştim că trebuie să fim o echipă, noi românii trebuie să fim o echipă ca să ne atingem obiectivele noastre şi, ca atare, nu trebuie să fie îngrijorat nici primul-ministru, nici altcineva, noi ştim ce avem de făcut şi noi jucăm fair (corect – n.r.)’, a afirmat Klaus Iohannis.

În ceea ce priveşte scrisoarea transmisă de prim-ministrul Victor Ponta preşedinţilor principalelor partide politice prin care le solicită să sprijine candidatul României pentru portofoliul de comisar european pentru Politică Regională, Corina Creţu, preşedintele PNL a afirmat că va răspunde prin fapte: ‘Eu nu prea răspund aşa prin vorbe, eu răspund mai mult prin fapte şi vor fi cele potrivite’.

Iohannis a fost prezent joi seara la Târgu-Jiu, unde a avut o întâlnire cu membrii ACL, la reuniune fiind prezente aproximativ 1.000 de persoane.