Iohannis, acuzat de ipocrizie de Olguţa Vasilescu: Ce este permis lui Klaus nu e permis şi celorlalţi primari?

Vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu îl acuză pe Klaus Iohannis de ipocrizie în problema privind apartenenţa politică a primarilor.
Filip Stan
26 aug. 2014, 07:00
Iohannis, acuzat de ipocrizie de Olguţa Vasilescu: Ce este permis lui Klaus nu e permis şi celorlalţi primari?

„Pe subiectul OUG privind apartenenţa politică a primarilor observ o uriaşă ipocrizie şi o falsă preocupare din partea ACL, în frunte cu prezidenţiabilul şi premierul din umbră ai acestei formaţiuni. Domniile lor ne trimit spre înţelepciunea latină, care ne spunea «Qvod licet Iovi, non licet bovis», adică ce îi este permis lui Jupiter din Sibiu, nu îi este permis oricărui alt primar din România! Le reamintesc celor din ACL, în frunte cu domnii Klaus Werner Iohannis şi Cătălin Predoiu, că prezidenţiabilul ACL se laudă astăzi în faţa românilor din postura de primar al Sibiului, ales local din partea Forumului Democrat al Germanilor din România. Le reamintesc, totodată, că acelaşi domn Iohannis şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte FDGR şi s-a înscris în PNL, având acum funcţia de preşedinte PNL. Că dl. Iohannis continuă să fie şi membru simplu FDGR şi membru PNL este o cu totul altă problemă, pentru că ne arată în realitate că domnia sa, preşedintele PNL, este un «liberal» part-time”, spune Lia Olguţa Vasilescu, într-un comunicat remis RomaniaTV.net.

Vasilescu, primar al Craiovei, arată, totodată, că Iohannis se află exact în situaţia politică vizată de propunerea de Ordonanţă de Urgenţă a lui Liviu Dragnea: „Chiar dacă din punct de vedere legal domnul Iohannis nu pare a avea o problemă prin această migraţie, situaţia politică a domniei sale reflectă, moral, exact principiul susţinut de Liviu Dragnea în propunerea sa de OUG. Mai exact, orice ales local din România să aibă dreptul să aleagă partidul din care să facă parte, după ce PNL a trădat votul primit ca USL în 2012 şi a bătut palma cu PDL în teritoriu, dând astfel peste cap majorităţile votate de români în 2012. Eu înţeleg de la domnul Iohannis că se doreşte a fi un candidat serios la prezidenţiale. Domnia sa a ales să îşi dea demisia de la şefia FDGR şi să se înscrie în PNL. Nu înţeleg, prin urmare, de ce Klaus Werner Iohannis promovează, alături de toţi colegii domniei sale din ACL, atitudini publice ipocrite când vine vorba de o soluţie similară, care să clarifice apartenenţa politică a tuturor aleşilor locali din România”.

Lia Olguţa Vasilescu subliniază că Ordonanţa de Urgenţă privind apartenenţa politică a aleşilor locali „le-ar da şi celorlalţi primari din România oportunitatea să aleagă, la fel cum a ales şi dl. Iohannis”: „Vor alege aleşii locali votaţi din partea USL să continue proiectele asumate în 2012 sau vor bate palma, aşa cum a făcut PNL, cu echipa lui Traian Băsescu şi a PDL? La câtă agitaţie a produs propunerea domnului Dragnea, rezultatul pare deja dinainte cunoscut: domnului Iohannis şi colegilor săi le este frică, pentru că ştiu că în teritoriu oamenii votaţi sub sigla USL le transmit tuturor că USL trăieşte!”

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Ce trebuie să faci dacă vrei să-ți crească roșiile mari și gustoase. Acesta e metoda corectă de îngrijire, recomandată de grădinarii cu experiență
Capital.ro
Legea pe care o așteaptă TOATĂ ROMÂNIA. E la un pas de marele vot din Parlament
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Anunțul momentul pentru badantele care au lucrat în Italia! Cum pot ieși mai repede la pensie
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
La acești nativi vor trage banii în perioada următoare. Se anunță mari câștiguri
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Nu e o glumă! Stațiunea din România unde o noapte de cazare costă doar 35 de lei
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
O NOUĂ REGULĂ a fost decisă în România. Intră în vigoare de la 1 IULIE
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'