Iohannis, către Poroşenko în limba română: Bună ziua. Ce faceţi, domnule preşedinte? VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit cu şefului statului ucrainean, Petro Poroşenko, în limba română. Preşedintele Ucrainei l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis cu "bună ziua" la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, organizată la Paris.

30 nov. 2015, 14:31

Preşedintele Klaus Iohannis participă, luni, la Paris, la Conferinţa Părţilor (COP 21) la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, la care iau parte şefi de stat şi guvern din peste 145 de ţări.

Citeşte şi: Klaus Iohannis se va adresa românilor, de la Palatul Cotroceni, de ZIUA NAŢIONALĂ

După ce a fost salutat de şeful sattului ucrainean, Iohannis i s-a adresat președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko, în limba română, întrebându-l: „Ce faceți, domnule președinte?”

Îniante de începerea conferinţei, premierul britanic David Cameron i l-a prezentat pe Klaus Iohannis prințului Charles, fiul reginei Angliei. Cameron și Iohannis au stat unul lângă altul la aceeași masă.

Miza principală a conferinţei, care se va desfăşura la Paris, în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie, o reprezintă adoptarea unui nou acord internaţional în domeniul schimbărilor climatice, care să fie obligatoriu din punct de vedere juridic şi aplicabil tuturor statelor începând cu 1 ianuarie 2021.