Iohannis către preşedintele Consiliului European: Pentru România consolidarea UE rămâne un obiectiv strategic

Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, o convorbire telefonică cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, discuțiile vizând în principal pregătirea reuniunii informale de la Bratislava, șeful statului român menționând în acest context că pentru România consolidarea pe mai departe a UE rămâne un obiectiv strategic.

06 sept. 2016, 17:03
Iohannis către preşedintele Consiliului European: Pentru România consolidarea UE rămâne un obiectiv strategic

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în cursul convorbirii Iohannis a prezentat viziunea României cu privire la viitorul Uniunii Europene și a arătat că, acum mai mult ca niciodată, cele 27 de state membre trebuie să rămână unite și angajate să recâștige încrederea cetățenilor în proiectul european.

„În pregătirea Summitului de la Bratislava, președintele României va mai avea discuții la Berlin, în 9 septembrie, cu cancelarul german, doamna Angela Merkel, cu premierul Belgiei, domnul Charles Michel, și cu premierul Luxemburgului, domnul Xavier Bettel. De asemenea, presedintele Iohannis va aborda această temă în cadrul consultărilor cu președintele Franței, cu prilejul vizitei pe care domnul Francois Hollande o va efectua în România în cursul săptămânii viitoare”, precizează Președinția.