Iohannis, către tehnocraţi: Urmează o toamnă fierbinte. Este vital ca alegerile să se desfăşoare în perfectă siguranţă

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, la ceremonia depunării jurământului ca ministru de Interne de către Dragoş Tudorache, că este vital pentru democraţia din România ca alegerile să se desfăşoare în "perfectă ordine" şi într-un climat de siguranţă, dar şi ca rezultatul să nu fie viciat.

07 sept. 2016, 13:29
Iohannis, către tehnocraţi: Urmează o toamnă fierbinte. Este vital ca alegerile să se desfăşoare în perfectă siguranţă

„Dumneavoastră, domnule ministru de Interne, preluați unul din ministerele de bază într-o etapă care este în același timp o etapă dificilă, dar totodată cu șanse foarte bune de a consolida acest minister, care a trecut printr-o serie de schimbări”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai spus că „au fost — în afară de discuțiile de la vârful ministerului care s-au datorat altor cauze — etape în care Ministerul de Interne a dovedit că este mult mai puternic și a dovedi că poate să facă față unor provocări complicate într-un fel care ne bucură”, el amintind aici ultimele alegerile locale, „unde Ministerul de Interne a avut un rol foarte important, de care s-a absolvit cu brio”.

Președintele a vorbit despre prioritățile pe care trebuie să le aibă Ministerul de Interne în organizarea alegerilor parlamentare.

„Acum ne așteaptă etapa mai complicată, alegerile parlamentare. Chiar dacă nu Ministerul de Interne le organizează, ci Autoritatea Electorală, ministerului îi revine un rol foarte important de sprijin și de asigurarea ordinii și disciplinei în cadrul procesului electoral. Acest lucru trebuie să vă preocupe cel mai mult. Este vital pentru România, este vital pentru consolidarea democrației în România și este extrem de important pentru a da credibilitate procesului electoral din România ca aceste alegeri din această toamnă să se desfășoare în perfectă ordine, într-un climat de siguranță și să avem garanția că rezultatul nu este viciat în niciun fel”, a adăugat Iohannis.

Citeşte şi:  Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat numirea lui Dragoş Tudorache în funcţia de ministru de Interne LIVE VIDEO

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj către premierul Dacian Cioloş şi către Cabinetul său, solicitând ca acesta să se asigure că alegerile sunt organizate „ca la carte” şi le-a urat succes în provocările din această toamnă „fierbinte din punct de vedere politic şi electoral”, pentru a arăta că Guvernul tehnocrat îşi face treaba.

Preşedintele Klaus Iohannisa semnat decretele de revocare din funcţia de ministru de Interne a lui Petre Tobă, respectiv de numire a lui Dragoş Tudorache pe postul rămas vacant.