Klaus Iohannis: Condamn ATENTATELE teroriste din Turcia şi Irak. E nevoie de FERMITATE în COMBATEREA acestui flagel

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă atentatele care au avut loc în ultimele două zile în Turcia şi în Irak şi transmite condoleanţe familiilor victimelor, precizând că este nevoie de "mai multă fermitate şi coordonare" a eforturilor tuturor statelor pentru combaterea terorismului.

12 ian. 2016, 17:30
Klaus Iohannis: Condamn ATENTATELE teroriste din Turcia şi Irak. E nevoie de FERMITATE în COMBATEREA acestui flagel

Iohannis a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a exprimat solidaritatea României cu autorităţile din Turcia şi Irak în urma atacurilot teroriste.

Terorismul face, din păcate, numeroase victime la început de an. Condamn atentatele din Turcia şi Irak şi reiterez determinarea României de a lupta, alături de comunitatea internaţională, împotriva terorismului. Cred că e nevoie de mai multă fermitate şi coordonare a eforturilor tuturor statelor lumii pentru a combate acest flagel. Transmit condoleanţe familiilor victimelor şi exprim solidaritatea României cu autorităţile statelor afectate în aceste momente de grea încercare”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, reacţie în cazul familiei Bodnariu: „Urmăresc cu mare atenţie ceea ce se întâmplă”

O explozie puternică s-a produs într-o piaţă din centrul Istanbulului, marţi. Potrivit presei turce şi agenţiilor străine de presă, zece persone şi-au pierdut viaţa după ce un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer în Istanbul. Aproximativ 15 au fost rănite.

Citeşte şi: MAE: Niciun român nu a fost afectat în atacul sinucigaş din Istanbul

Mai multe atacuri au avut loc luni în Irak, în care şi-au pierdut viaţa peste 30 de persoane. Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar câteva zeci au fost rănite luni în atacuri vizând o cafenea dintr-o localitate situată la nord-est de Bagdad, potrivit unor surse militare şi din rândul poliţiei, relatează AFP. Oameni înarmaţi au detonat luni un vehicul capcană şi au deschis focul într-un cartier frecventat din Bagdad şi au luat ostatici într-un centru comercial