Iohannis dă asigurări: „Românii nu vor sta în frig la iarnă şi nici nu li se va stinge lumina”. Cum economiseşte şeful statului energie acasă

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi seară, la New York, că lucrurile sunt destul de simple, că trebuie să evităm să risipim energia în această perioadă. Pe de altă parte, şeful statului susţine că nu se va întâmpla ca românii să stea în frig şi nici ”nu li se va stinge lumina”.

21 sept. 2022, 08:47
Iohannis dă asigurări: „Românii nu vor sta în frig la iarnă şi nici nu li se va stinge lumina”. Cum economiseşte şeful statului energie acasă

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi seară, la New York, că românii nu vor suferi de frig la iarnă, dar că este nevoie de cumpătare pentru a evita risipa.

„Cred că a face economie într-o vreme în care criza energetică este evidentă (…) lucrurile sunt destul de simple, trebuie să evităm să risipim energia”, a declarat, marţi seară, la New York, preşedintele Klaus Iohannis, potrivit news.ro.

Întrebat cum face el însuşi economie, preşedintele Klaus Iohannis a precizat că locuinţa poate să fie mai rece, dacă nu este nimeni acasă, se poate stinge lumina în încăperile în care nu se stă şi pot fi scoase din priză aparatele care nu se folosesc.

„Nu ne dorim şi nu se va întâmpla ca românii să stea în frig, cum nu se va întâmpla să li se stingă lumina, cum se spune, dar este un lucru natural, foarte potrivit, bun, etic, corect, un semn de solidaritate, să facem economii rezonabile fiecare acolo unde putem”, adăugat preşedintele.