Iohannis: Dan Mihalache va fi ambasador în Marea Britanie. Voi trimite Parlamentului o listă cu 20 de noi propuneri

Preşedintele Klaus Iohannis a confirmat într-un interviu pentru TVR că a aprobat numirea şefului Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, pentru funcţia de ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii.

06 apr. 2016, 19:08
Iohannis: Dan Mihalache va fi ambasador în Marea Britanie. Voi trimite Parlamentului o listă cu 20 de noi propuneri

„Pot sa confirm ca domnul Mihalache a fost propus pentru postul de ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi am aprobat aceasta solicitare”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a subliniat că propunerea lui Mihalache în funcţia de ambasador la Londra face parte dintr-un program mai mare de schimbare a ambasadorilor. Avem in lucru 20 de poziţii de ambasador pe care le-am aprobat. „Joi vom comunica Parlamentului numele celor propuşi”, a punctat Iohannis.

Klaus Iohannis a spus că secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Daniel Ioniţă a fost propus ambasador al României în Republica Moldova, iar fostul ambasador la Chişinău Marius Lazurca a fost propus pentru postul de ambasador la Budapesta.

Citeşte şi:  Klaus Iohannis a rechemat din funcţie 14 ambasadori

Şeful statului i-a rechemat pe ambasadorii Marius Lazurca — Republica Moldova, Cătălin Avramescu — Republica Finlanda și în Republica Estonia, Matei-Viorel Ardeleanu — Regatul Danemarcei și în Republica Islanda, Cornel Ionescu — Ucraina, Filip Teodorescu — Bosnia și Herțegovina, Radu Onofrei — Republica Turcia, Vasile Gheorghe Popovici — Republica Portugheză; Ion Vîlcu — Regatul Spaniei, Ireny Comaroschi — Regatul Țărilor de Jos, Dana Manuela Constantinescu — Republica Italiană, în Republica Malta și în Republica San Marino, Cosmin George Dinescu — Republica Croația, Anton Păcurețu — Republica Bulgaria, Ana Voicu — Statele Unite Mexicane, Simona Mariana — Regatul Maroc.