Iohannis, decizie crucială. „Suntem în stare să negociem interesul nostru în mod corespunzător”

Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European pe tema procesului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană. La sosirea la Consiliul European, Iohannis a vorbit despre scenariile luate în calcul pentru Brexit.

10 apr. 2019, 16:17
Iohannis, decizie crucială. „Suntem în stare să negociem interesul nostru în mod corespunzător”

Klaus Iohannis, în faţa unei decizii cruciale: ‘Suntem în stare să negociem interesul nostru într-un mod corespunzător’

„Cred că până la urmă se va accepta o prelungire (pentru obţinerea unui acord în privinţa condiţiilor ieşirii Marii Britanii din UE, n.r.). Încă sunt discuții și asta va fi tranșat în plen, dacă această prelungire va fi mai degrabă scurtă sau mai degrabă lungă. Cu siguranță se vor purta discuții și pe garanții. Avem nevoie de câteva lucruri foarte clare din partea Marii Britanii. În această etapă nu prevăd efecte de vreun fel special, atâta timp cât ne aflăm în perioada de prelungiri. Am speranța că vom avea un acord în final și lucrurile vor fi foarte bine prevăzute. Chiar și în cazul unui Brexit fără acord, suntem în stare să negociem interesul nostru, în special al românilor din Marea Britanie, într-un mod corespunzător, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi May şi Merkel au ajuns la concluzia că Marea Britanie trebuie să părăsească UE cu un acord de retragere din UE

Pe 9 mai se va întâmpla ce era planificat (la summitul UE de la Sibiu, n.r.). Vom discuta despre viitorul UE, cu sau fără prietenii noștri din Marea Britanie. Cu siguranță, într-o formă sau altă, Marea Britanie va face parte din viitorul nostru”, a declarat preşedintele Iohannis.

Şefii de stat şi de guvern vor discuta în format UE27 ultimele evoluţii în acest dosar, precum şi solicitarea transmisă de premierul britanic Theresa May, prin scrisoarea din 5 aprilie, privind amânarea retragerii Regatului Unit din Uniune.


loading...