Iohannis, despre declaraţiile cancelarului Austriei: „Cred că a fost puţin emoţionat”

Klaus Iohannis a fost întrebat, luni, în cadrul conferinţei de presă de la Palatul Cotroceni, cum comentează declaraţiile cancelarului Austriei privind sancţionarea ţărilor care refuză cotele obligatorii. Şeful statului consideră că Werner Faymann a fost "puţin emoţionat" atunci când a făcut acele declaraţii.

14 sept. 2015, 17:09
Iohannis, despre declaraţiile cancelarului Austriei: „Cred că a fost puţin emoţionat”

Eu cred că a fost puţin emoţionat (n.r. cancelarul Austriei) când a făcut acele declaraţii, cu trenuri blocate la graniţă, cu gări, aflux imens de refugiaţi (…) Nu trebuie să punem pe cântarul de aur chiar toate afirmaţiile de acest tip„, a declarat Klaus Iohannis.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a criticat vehement ţările est-europene care se opun cotelor privind distribuirea imigranţilor propuse de Comisia Europeană, cerând penalizarea acestora prin reducerea accesului la fonduri structurale europene, potrivit Mediafax.

El a mai spus că oricine se sustrage responsabilităţilor trebuie să fie penalizat financiar, „spre exemplu prin reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiază în principal statele est-europene membre UE”.

De asemenea, cancelarul Austriei a criticat în termeni duri modul în care Ungaria gestionează criza imigranţilor, afirmând că măsurile luate de Guvernul Viktor Orban amintesc de perioada nazistă.

CITEŞTE ŞI: Austria mobilizează MILITARI la graniţa cu Ungaria, Germania trimite agenţi la frontiera cu Austria UPDATE