Iohannis, despre majorările salariale: Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, miercuri, decizia deputaţilor din comisiile de Muncă şi Buget, care au votat majorări salariale pentru Educaţie şi Sănătate. Şeful statului consideră că "Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă, unde nu trebuia să se ajungă".

02 nov. 2016, 11:24
Iohannis, despre majorările salariale: Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă VIDEO

E greu de spus ca poti sa fii de acord cu majorari votate pe ultimii doi metri, inainte de alegeri. Mie mi se pare ca Parlamentul a ajuns intr-o zona populist-electoralistă, unde nu trebuia sa se ajunga. Dar pe de alta parte, pot sa ii inteleg foarte bine pe oameni ca vor sa fie bagati in seama, ca vor sa fie ascultati, iar sindicatele vor sa vina sa ceara cresteri salariale. Aceste lucruri trebuie foarte bine cantarite. Nu putem sa spunem ca unii sau ceilalti nu au dreptate. Este nevoie de astfel de lucruri sa fie bine judecate, bine chibzuite”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat ce șanse sunt să promulge această lege, el a răspuns că actele normative se analizează de la caz la caz. „Nu am o abordare paușală. O lege vine la promulgat, se analizează de la caz la caz. Dau un răspuns. De obicei promulg legile, câteodată le trimit înapoi și câteodată la CCR”, a arătat Iohannis.

Comisiile de munca si buget din Camera Deputatilor au adoptat, marti, raportul la Legea de adoptare a OUG 20/2016, prin care aproba majorari salariale si de sporuri in sanatate si educatie, in medie cu 15%. Votul final va fi dat saptamana viitoare in plenul Camerei Deputatilor. 

CITEŞTE ŞI: Dragoş Pîslaru, despre „pomenile electorale” votate în Parlament: PSD şi ALDE vor să obţină cu orice preţ voturi