Iohannis, despre o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu: „O aiureală”

Klaus Iohannis, prim-vicepreşedintele PNL, nu crede că este oportună o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, motiv pentru care a calificat joi o astfel de încercare drept "o aiureală, o aflare în treabă de tip campanie electorală".

08 mai 2014, 10:55
Iohannis, despre o nouă suspendare a preşedintelui Băsescu: „O aiureală”

Klaus Iohannis consideră că declaraţiile privind suspendarea lui Traian Băsescu sunt specifice unei campanii electorale.

„Eu citesc aceste declaraţii în cheia campaniei electorale. E drăguţ că primul ministru şi preşedintele republicii noastre frumoase petrec foarte mult timp aruncându-şi unul altuia în cap tot felul de afirmaţii. Ar fi mult mai bine, pentru toată lumea, să îşi vadă de treabă. Nu (este o oportună o nouă suspendare n.r.). Este o aiureală, ca să nu spun altceva. Este o aflare în treabă de tip campanie electorală”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Klaus Iohannis.

Victor Ponta a anunţat marţi că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru a cere să stabilească dacă între preşedinte şi Executiv există un conflict de natură constituţională, având în vedere că Guvernul este cel abilitat prin lege să se ocupe de organizarea şi desfăşurarea campaniei electorale. Sesizarea a fost înregistrată în aceeaşi zi la CCR.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a catalogat, totodată, ipoteza unei noi suspendări a preşedintelui Traian Băsescu drept puţin probabilă.