Johannis despre Partidul Popular: Nu cred că mai este loc de încă un partid de centru-dreapta

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Johannis, a declarat joi, într-o conferinţă, că nu crede că Partidul Popular mai are loc pe zona politică de centru-dreapta.

16 mai 2013, 12:45
Johannis despre Partidul Popular: Nu cred că mai este loc de încă un partid de centru-dreapta

„Un pic de inflaţie pe centru dreapta de partide. Sincer? Nu cred că mai este loc de încă un partid de centru-dreapta, dar trăim într-o democraţie originală şi autentică şi oricine poate să înfiinţeze orice formaţiune politică atâta vreme cât respectă legea”, a spus Johannis, potrivit Agerpres.

Acesta nu crede că trebuie modificată legislaţia în privinţa partidelor politice, fiind convins că „electoratul va face ordine”.

Consilierul prezidenţial Gabriel Berca a declarat, marţi seară, că „foarte repede” o să apară Partidul Popular, punctând că este o decizie a „colegilor din Parlament”, pentru că este necesară constituirea unui grup parlamentar.

„Eu cred că e necesar. Este necesar pentru că în alegerile din 9 decembrie 58% dintre români nu au venit la vot. (…) În acest moment, există un dezechilibru pe piaţa politică românească şi este necesar un vehicul care să genereze figuri politice credibile noi, nu neapărat tinere, dar oameni care au demonstrat în viaţa profesională că au ceva de spus. Este adevărat că acest lucru poate deranjează. Am şi văzut foşti colegi de-ai mei din PDL care au pus multe semne de întrebare din acest punct de vedere. Eu nu cred în partidele care sunt conduse cu mână forte, ci cred în partide care pot să genereze lideri politici pentru România”, a spus Berca, la B1 TV, întrebat ce crede despre o eventuală apariţie pe scena politică a Partidului Popular.

Întrebat când o să apară această formaţiune, Berca a răspuns că „foarte repede” şi a menţionat că acest proces presupune existenţa mai multor etape. El a subliniat că nu este vorba despre o transformare a Mişcării Populare în partid, precizând că nu se poate merge în alegeri cu o fundaţie.

Berca a confirmat faptul că lansarea respectivei iniţiative are legătură cu Partidul Popular al cărui preşedinte este Costel Caraş.