Iohannis, despre PNRR: „Nici mie nu mi s-a părut perfect. Vom avea PNRR aprobat, dar abia după începe greul, pentru că proiectele trebuie implementate”

Preşedintele Iohannis a declarat miercuri că, probabil, unele proiecte vor fi scose din PNRR şi a adăugat că nu acceptă ca cele ce vor fi aprobate să nu fie apoi implementate.

04 aug. 2021, 12:29
Iohannis, despre PNRR: „Nici mie nu mi s-a părut perfect. Vom avea PNRR aprobat, dar abia după începe greul, pentru că proiectele trebuie implementate”

Klaus Iohannis a declarat că a citit PNRR şi nu i s-a părut perfect, dar se declară mulţumit că, într-un timp foarte scurt, a fost redactat un plan rezonabil şi că încă se discută observaţiile Comisiei Europene. Iohannis a răspuns şi întrebării referitoare la informaţiile apărute în spaţiul public, conform cărora într-un singur proiect din PNRR Comisia Europeană ar fi semnalat o discrepanţă de costuri de 140 de milioane de euro.

„Vom avea un plan aprobat. Mi s-a părut puţin… unilateral articolul. Sunt aşa-numite informaţii pe surse, sunt unii care vor să îşi dea importanţă şi dau informaţii senzaţionale mai departe. Da, PNRR-ul nostru ştim, am ştiut de la început că nu este perfect, am spus de acum câteva luni că este foarte bine că s-a depus, că întrebările Comisiei se discută, se caută soluţii, se schimbă anumite părţi din Plan.

Da, aşa este, nici mie nu mi s-a părut un plan perfect, dar în timpul scurt pe care l-am avut la dispoziţie, Planul a fost elaborat şi este totuşi un plan rezonabil şi va primi orice răspuns orice întrebare a Comisiei. Dacă sunt proiecte care nu sunt eligibile, ele se scot din Plan, asta este, nu e foarte complicat”, a declarat şeful statului.

Klaus Iohannis: „Nu pot să accept să avem un plan aprobat şi să nu realizăm proiectele”

Iohannis a adăugat că „nu tot ce este pus acolo în PNRR la noi va fi realizat, dar ceea ce rămâne – şi asta este pretenţia mea şi am spus-o foarte franc şi miniştrilor – ceea ce rămâne în Plan şi este eligibil şi finanţabil trebuie pus în practică”. „Nu pot să accept să avem un plan care generic este aprobat, banii sunt disponibili, şi să nu realizăm proiectele”, a subliniat el.

„Vom avea PNRR, va fi finanţat, probabil unele proiecte vor fi scoase, dar de abia atunci începe greul, fiindcă aceste proiecte trebuie implementate, trebuie realizate şi într-un timp foarte scurt”, a explicat Iohannis, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Mircea Hava (PNL) îl atacă pe Claudiu Năsui pe tema fabricii de armament de la Cugir: „Nu e bine să flenduri tema privatizării industriei de armament fără să ai o strategie”


loading...
Partenerii noștri