Iohannis, despre ziaristul turc reţinut: Nu aş vrea să comentez acum această chestiune, dar sunt informat, ca totul să meargă legal

Publicat: Miercuri, 05 Decembrie 2018 20:09 // Actualizat: Miercuri, 05 Decembrie 2018 20:09 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, că nu vrea să comenteze acum, dar că este informat în legătură cu problema legată de ziaristul turc Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei Zaman România, care a fost ridicat miercuri dimineaţă de acasă, în baza unui mandat de extrădare emis la ordinul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

„Nu aş vrea să comentez acum această chestiune dar sunt informat şi o să mă informez şi în continuare, ca totul să meargă legal", a spus preşedintele Iohannis fiind întrebat despre acest caz.

Ziaristul turc Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei Zaman România, a fost ridicat miercuri dimineaţă de acasă, în baza unui mandat de extrădare emis la ordinul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, potrivit informaţiei publicate pe site-ul zamanromania.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, Demirkaya se află de doi ani în România, unde lucrează pentru Zaman România, având un permis de şedere temporară.

În luna noiembrie 2018, el şi-a depus actele pentru prelungirea permisului de şedere, documentele aflându-se în curs de procesare.

La ordinul lui Erdogan, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mişcarii Gulen. Guvernul turc a trimis autorităţilor române mandatul de extrădare pentru Demirkaya, iar miercuri dimineaţă ziaristul a fost ridicat de acasă şi dus la sediul Poliţiei Române.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H