Iohannis, despre ziaristul turc reţinut: Nu aş vrea să comentez acum această chestiune, dar sunt informat, ca totul să meargă legal

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, că nu vrea să comenteze acum, dar că este informat în legătură cu problema legată de ziaristul turc Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei Zaman România, care a fost ridicat miercuri dimineaţă de acasă, în baza unui mandat de extrădare emis la ordinul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

05 dec. 2018, 18:09
Iohannis, despre ziaristul turc reţinut: Nu aş vrea să comentez acum această chestiune, dar sunt informat, ca totul să meargă legal

„Nu aş vrea să comentez acum această chestiune dar sunt informat şi o să mă informez şi în continuare, ca totul să meargă legal”, a spus preşedintele Iohannis fiind întrebat despre acest caz.

Ziaristul turc Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei Zaman România, a fost ridicat miercuri dimineaţă de acasă, în baza unui mandat de extrădare emis la ordinul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, potrivit informaţiei publicate pe site-ul zamanromania.ro.

Potrivit aceleiaşi surse, Demirkaya se află de doi ani în România, unde lucrează pentru Zaman România, având un permis de şedere temporară.

În luna noiembrie 2018, el şi-a depus actele pentru prelungirea permisului de şedere, documentele aflându-se în curs de procesare.

La ordinul lui Erdogan, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mişcarii Gulen. Guvernul turc a trimis autorităţilor române mandatul de extrădare pentru Demirkaya, iar miercuri dimineaţă ziaristul a fost ridicat de acasă şi dus la sediul Poliţiei Române.