Iohannis i-a decorat pe medicii Vladimir Beliş şi Alexandru Oproiu cu Ordinul „Steaua României” în grad de ofiţer

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretele prin care profesorii universitari doctori Vladimir Beliş şi Alexandru Oproiu au fost decoraţi cu Ordinul Naţional "Steaua României", în grad de Ofiţer.

23 nov. 2016, 18:21
Iohannis i-a decorat pe medicii Vladimir Beliş şi Alexandru Oproiu cu Ordinul „Steaua României” în grad de ofiţer

„În semn de înaltă apreciere pentru rezultatele de excepţie obţinute de-a lungul timpului în activitatea medicală şi didactică, pentru profesionalismul şi dăruirea de care a dat dovadă în punerea în aplicare a unor noi metode de tratament în domeniul medicinii moderne de gastroenterologie şi hepatologie, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Ofiţer domnului profesor universitar doctor Oproiu Ioan Alexandru”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Profesorul Alexandru Oproiu este formatorul şcolii moderne de gastroenterologie şi hepatologie din România. El a fost directorul Spitalului Clinic Fundeni şi a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

În prezent, Alexandru Oproiu este preşedintele comisiei de experţi pentru afecţiuni hepatice a Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate.

Tot miercuri, preşedintele Iohannis a semnat şi decretul prin care a fost decorat profesorul universitar doctor Vladimir Beliş.

„În semn de înaltă apreciere pentru profesionalismul şi devotamentul de care a dat dovadă de-a lungul întregii cariere dedicate medicinii, pentru deosebita activitate pedagogică, pregătind cu dăruire generaţii de medici legişti, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Cavaler domnului profesor universitar doctor Vladimir Beliş, membru de onoare al Academiei Române”, arată Administraţia Prezidenţială.

Profesorul Vladimir Beliş este membru al mai multor academii internaţionale, a fost timp de 11 ani directorul Institutului Naţional de Medicină Legală, iar în 1992 a reînfiinţat Societatea Română de Medicină Legală, după primul pas făcut în 1936 de Nicolae Minovici.

Vladimir Beliş este membru de onoare al Academiei Române, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din România şi al Academiei Internaţionale de Medicină Legală, autor a mai bine de 180 de lucrări ştiinţifice.

CITEŞTE ŞI: Adjunct al directorului SPP şi generali din Ministerul Apărării, înaintaţi în grad la trecerea în rezervă de Iohannis