Cum şi-ar putea uşura Iohannis revenire la Primăria din Sibiu

Nici n-a ajuns în Guvern, că se gândeşte cum să-şi forţeze întoarcerea la primăria Sibiu. Klaus Iohannis se gândeşte cum şi-ar putea uşura revenirea în fruntea Sibiului, din postul de ministru de Interne, potrivit România TV. Primul pas, stabilirea unei date cât mai îndepărtate pentru noi alegeri în Sibiu.

11 feb. 2014, 15:00
Cum şi-ar putea uşura Iohannis revenire la Primăria din Sibiu

Klaus Iohannis visează cu ochii deschişi că viceprimăriţa de Sibiu, membră a Forumului Democrat al Germanilor din România, din care şi el face parte, îi va ţine locul până la noi alegeri, potrivit România TV. Între timp, el, în calitate de ministru de Interne, ar decide o dată pentru scrutin care să-l lase să candideze pentru un nou mandat în fruntea Sibiului. Iohannis ignoră, însă, că primul ministru are ultimul cuvânt atunci când se stabileşte data organizării alegerilor pentru un nou primar al Sibiului.

„Nu mi-e greu, mi-e foarte greu. Eu nu-mi doresc să plec de aici, dar, dacă situaţia acum a evoluat aşa şi am făcut pasul cu PNL, mi-l asum, dar asta nu înseamnă că plec bucuros, săltăreţ sau oricum altcumva”, a declarat Iohannis.

Dacă primarul îşi depune demisia, Consiliul local înştiinţează prefectura, care înştiinţează guvernul, după care ministrul de Interne dispune organizarea de noi alegeri. Au fost situaţii în care au trecut şi doi ani de la vacantarea postului până la organizarea de alegeri. Au fost şi situaţii în care s-au făcut alegeri şi în şase luni.

Klaus Iohannis ignoră, însă, legea care spune că data alegerilor se stabileşte prin Hotărâre de Guvern, cu cel puţin 30 de zile înaintea votării. Doar că nu ministrul de Interne, ci premierul este cel care are ultimul cuvânt.   

Întrebat dacă există vreo şansă ca următorul candidat la funcţia de primar al Municipiului Sibiu să fie chiar el, Iohannis a răspuns afirmativ. „Există o şansă destul de mare, da. Există o şansă rezonabilă să fiu eu acela”, a declarat Iohannis.

Între timp, o colegă din Forumul German, viceprimăriţa din Sibiu, i-ar ţine locul şi l-ar ajuta să conducă şi oraşul lui de suflet.