Iohannis: Îi solicit lui Ponta să-şi clarifice situaţia în faţa naţiunii. El nu poate fi preşedinte

Candidatul ACL la Preşedinţie, liberalul Klaus Iohannis, i-a cerut marţi premierului Victor Ponta să îşi clarifice "situaţia" şi să precizeze ce este adevărat din tot ce s-a spus legat de o posibilă apartenenţă a sa la SIE în perioada 1997-2001.

14 oct. 2014, 11:32
Iohannis: Îi solicit lui Ponta să-şi clarifice situaţia în faţa naţiunii. El nu poate fi preşedinte

„S-au făcut afirmaţii care ridică mari semne asupra trecutului unuia dintre candidaţii la Preşedinţie, în speţă, despre domnul Victor Ponta. Având în vedere că aceste teme şi aceste afirmaţii sunt de o gravitate deosebită, nu pot fi muşamalizate. Îi solicit domnului Victor Ponta să clarifice în faţa naţiunii situaţia domniei sale, să facă lumină în această chestiune şi să ne lămurească foarte bine care lucruri sunt adevărate şi care nu sunt adevărate din cele spuse despre domnia sa„, a afirmat candidatul ACL, într-o declaraţie de presă la sediul PNL, scrie Agerpres.

În opinia lui Iohannis, Victor Ponta „nu poate să fie preşedintele României„, întrucât este „un politician mincinos, duplicitar şi manevrat”. 

Preşedintele este al românilor, nu al unor structuri, nu al unor găşti de partid. Eu sunt un om liber. Victor Ponta este un politician manevrat”, a apreciat Iohannis.

Ponta, despre acuzaţia că ar fi fost ofiţer SIE: Sunt numai minciuni! Băsescu e în campanie

Liderul liberal a amintit că la lansarea sa în cursa pentru Cotroceni, la Craiova, Victor Ponta „a spus că e un politician tânăr, care nu are nimic de ascuns”.  „Domnule Ponta, ce alte lucruri aţi mai ascuns în CV-ul dumneavoastră? Ce alte lucruri nu ne-aţi spus şi ar fi fost bine să ne spuneţi?„, a întrebat liberalul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni seară că premierul Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997 – 2001, fapt care explică ”propulsarea” acestuia la Parchetul General.

„Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997 – 2001 a fost ofiţer acoperit al SIE (…). A fost ofiţer SIE, ceea ce explică şi propulsarea lui de la parchetul de la judecătoria de sector direct în Parchetul General”, a afirmat şeful statului, la Realitatea TV.

La rândul său, premierul Victor Ponta a calificat marţi, la Iaşi, drept „minciuni” afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu. Întrebat de jurnalişti dacă este ceva adevărat din ce a spus şeful statului luni seară, Ponta a răspuns: „Nu, sunt numai minciuni”.

Victor Ponta, acuzat că a încălcat Constituţia. Macovei: Trebuie să demisioneze şi să-şi retragă candidatura

„După ce am terminat Facultatea de Drept, în 1995, şi până azi sunt 20 de ani, de fiecare dată am respectat legile ţării. Mi-am servit ţara ca magistrat, ca deputat, ca ministru şi o voi face la fel ca preşedinte al României”, a afirmat premierul.