Iohannis: În campania mea, românii nu vor avea parte de SCANDAL şi GĂLĂGIE

Liderul PNL, Klaus Iohannis, speră că actualul Guvern nu va emite ordonanţa care să permită migraţia politică a primarilor, după cum a declarat sâmbătă la Râmnicu Vâlcea, în cadrul Delegaţiei Permanente a liberalilor vâlceni.

23 aug. 2014, 18:19
Iohannis: În campania mea, românii nu vor avea parte de SCANDAL şi GĂLĂGIE

Ar fi o eroare mare de tot dacă Guvernul Ponta ar da ordonanţă prin care s-ar aproba migraţia politică a primarilor. Ar fi o eroare la fel de mare ca acea lege a amnistiei şi a graţierii pe care şi-o doresc foarte mulţi din PSD. Eu sunt total împotriva unei astfel de înlesniri, sper că în ultimul moment Guvernul PSD se va trezi şi nu va da o astfel de ordonanţă. Eu vreau să schimb acest mod al PSD-ului de a face politică. Trebuie să terminăm odată cu migraţia politică, trebuie să facem politică pentru România, pentru români, pentru economie, şi nu de dragul grupurilor de interese oculte din interiorul partidelor. Din păcate, în această direcţie merge PSD-ul„, a spus Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

În opinia sa, trebuie schimbată actuala clasă politică din România, „aceasta a rămas în urma românilor şi aici vine oferta ACL pentru România”.

Referitor la candidatura Monicăi Macovei şi a Elenei Udrea la Preşedinţie, Iohannis a apreciat că este „foarte bine că tot mai multe doamne intră în politică”.

Mi se pare un lucru foarte bun că sunt două femei candidate la funcţia supremă în stat şi asta este foarte bine, că tot mai multe doamne intră în politică. Este important ca în secolul XXI să terminăm cu acea politică doar a bărbaţilor„, a afirmat el.

În acelaşi timp, Iohannis susţine că în campania sa electorală nu vor fi „scandal, gălăgie şi acuze”.

În campania mea, românii nu vor avea parte de scandal şi gălăgie, dar nu înseamnă că o să tac. Eu nu vreau să tac un discurs, eu vreau să ţin un discurs. După părerea mea, un preşedinte nu trebuie să distreze poporul, el trebuie să conducă poporul. Sunt conştient că oamenii vor să vadă candidaţii la televizor, în direct, este nevoie de o interacţiune, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne certăm, să avem scandal, să ne acuzăm. Trebuie să ne prezentăm oferta, trebuie să discutăm proiecte politice„, a subliniat liderul PNL.

CITEŞTE ŞI: Lovitură dură pentru Klaus Iohannis. O întreagă filială a PNL a trecut de partea Elenei Udrea