Klaus Iohannis: Instituţiile statului au obligaţia de a menţine trează conştiinţa identităţii noastre naţionale

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj în cadrul Adunării festive aniversare de sărbătorire a 100 de ani de la înfiinţarea Societăţii "Mormintele Eroilor Căzuţi în Război", în care subliniază că instituţiile statului au obligaţia "de a menţine trează conştiinţa identităţii noastre naţionale în rândul tuturor românilor".

08 aug. 2019, 08:59
Klaus Iohannis: Instituţiile statului au obligaţia de a menţine trează conştiinţa identităţii noastre naţionale

„Este datoria noastră, a tuturor, să ne amintim cu respect, recunoştinţă şi admiraţie de eroii cunoscuţi sau anonimi ai naţiunii noastre, pe a căror jertfă supremă s-a clădit independenţa, suveranitatea şi unitatea României. Instituţiile statului au obligaţia de a menţine trează conştiinţa identităţii noastre naţionale în rândul tuturor românilor”, afirmă preşedintele Iohannis în mesajul transmis de Constantin Ionescu, consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, la evenimentul organizat de Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”.

Şeful statului apreciază în mesaj activitatea Asociaţiei şi îi felicită pe toţi voluntarii.

„Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” este succesoarea şi continuatoarea de drept a Societăţii „Mormintele Eroilor Căzuţi în Război”, de la a cărei înfiinţare sărbătorim astăzi o sută de ani. De-a lungul acestui secol de activitate, membrii Asociaţiei dumneavoastră au rămas permanent dedicaţi valorilor şi simbolurilor noastre naţionale şi au depus toate eforturile pentru conservarea relicvelor de război, pentru ridicarea de monumente comemorative şi pentru îngrijirea cimitirelor şi mormintelor eroilor noştri. O altă componentă importantă a activităţii Asociaţiei o reprezintă organizarea de acţiuni educative în cadrul comunităţilor pentru a păstra vie memoria eroilor noştri, mai ales în rândul tinerei generaţii. (…) Cu atât mai meritorie este activitatea dumneavoastră, cu cât se bazează în exclusivitate pe voluntariat şi pe contribuţii benevole şi donaţii. Membrii Asociaţiei dumneavoastră sunt oameni responsabili, cu un pronunţat spirit civic şi patriotic, care-şi iubesc şi respectă ţara, istoria, tradiţiile şi eroii. Acum, la împlinirea unui secol de existenţă a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor ‘Regina Maria’, îi felicit pe toţi voluntarii care îşi dedică timpul şi contribuie la menţinerea cultului eroilor noştri şi la îngrijirea mormintelor acestora şi a operelor comemorative de război”, conchide preşedintele Iohannis.