Iohannis l-a invitat pe Hollande să viziteze România: Relaţia cu Franţa e prioritară

Preşedintele Klaus Iohannis i-a adresat luni omologului său francez Francois Hollande invitaţia de a vizita România, arătând că pentru ţara noastră relaţia cu Franţa este prioritară, transmite Agerpres.

10 feb. 2015, 14:55
Iohannis l-a invitat pe Hollande să viziteze România: Relaţia cu Franţa e prioritară

„Relaţia bilaterală dintre România şi Franţa, concretizată în Parteneriatul strategic, se dezvoltă atât în jurul unei foarte importante dimensiuni politice, cât şi a unei cooperări sectoriale foarte bogate. Am reafirmat importanţa prioritară pentru România a relaţiei cu Franţa şi dorinţa de dezvoltare a acesteia, inclusiv în cadrul european. V-am adresat dle preşedinte invitaţia de a efectua o vizită în România pentru a consolida ritmul de dezvoltare a relaţiei bilaterale şi sper ca acest lucru să fie posibil cât de curând”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Elysee, într-o conferinţă comună cu omologul său francez, Francois Hollande.

El a arătat că invitaţia preşedintelui Hollande constituie un „simbol puternic al importanţei pe care o are relaţia bilaterală dintre România şi Franţa în viziunea părţii române, cât şi a părţii franceze”.

„M-am bucurat că la această primă discuţie a fost posibil să participe şi dl. ministru de Externe şi dl. ministru al Economiei. Am fost satisfăcut de substanţa discuţiilor”, a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează marţi o vizită oficială în Franţa.

Şeful statului a fost primit în cadrul în cadrul unei ceremonii militare la Hotel des Invalides. El a avut convorbiri tete-a-tete şi un dejun de lucru cu preşedintele Francois Hollande, la care a participat şi premierul francez Manuel Valls.

În continuarea vizitei, Klaus Iohannis va avea convorbiri oficiale cu preşedintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, şi cu preşedintele Adunării Naţionale a Franţei, Claude Bartolone. De asemenea, la sediul Ambasadei României de la Paris, şeful statului se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Franţa.

Miercuri, şeful statului se va deplasa la Bruxelles, unde va participa joi la summitul PPE şi la reuniunea informală a Consiliului European.