Iohannis l-a primit la Cotroceni pe premierul R. Moldova: Puteţi să vă bazaţi oricând şi mult pe România

Președintele Klaus Iohannis l-a primit marți, la Palatul Cotroceni, pe premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, context în care a afirmat că țara vecină se poate baza oricând și mult pe România.

13 oct. 2015, 16:01
Iohannis l-a primit la Cotroceni pe premierul R. Moldova: Puteţi să vă bazaţi oricând şi mult pe România

O să aveți sprijin și în continuare. Știți că puteți să vă bazați oricând și mult pe România„, i-a transmis Klaus Iohannis premierului moldovean, potrivit Agerpres.

Iohannis a afirmat că România este „principalul promotor al Republicii Moldova în domeniul afacerilor europene”.

El și-a exprimat regretul că premierul moldovean nu a putut ajunge la Parlament din cauza unei defecțiuni tehnice a avionului cu care acesta a ajuns de la Bruxelles la București. „Este regretabil că datorită unei defecțiuni tehnice nu ați ajuns în Parlament, dar ați văzut că deja Parlamentul a votat cu mult entuziasm acest proiect, care prevede un sprijin financiar destul de important pentru Republica Moldova și sunt foarte bucuros să constat că împreună am reușit, aici, în România, să parcurgem foarte repede toți pașii instituționali și cred că este un semn destul de evident al faptului că noi vorbim mult despre Moldova, despre sprijinul pe care îl dăm Moldovei, și dacă este nevoie îl și facem„, a arătat Iohannis.

Șeful statului a precizat că este prima vizită oficială a premierului moldovean la Cotroceni și a amintit de întâlnirea informală pe care cei doi au avut-o la New York, în marginea reuniunii ONU.

Oficialul moldovean a precizat că a ținut să vină la București pentru a mulțumi autorităților române pentru sprijinul oferit Republicii Moldova. „Am ținut să vin la București (…) după Bruxelles. Am avut o vizită bună, scurtă, la Bruxelles și mizam să ajung la timp la București ca să mulțumesc autorităților române, dvs. personal, Parlamentului, Guvernului României pentru sprijinul pe care ni-l acordă constant și mai ales acum într-un moment crucial pentru țara noastră care urmează să-l depășim cu eforturi comune pentru a asigura continuitatea reformelor și schimbărilor care au început cu ceva timp în urmă„, a arătat Valeriu Streleț.

El a subliniat că suportul României pentru integrarea Republicii Moldova în UE a fost constant, permanent și foarte sincer în diferite domenii.

La întâlnirea de la Cotroceni a participat și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.