Iohannis, la deschiderea Festivalului de la Salzburg: Cred în puterea culturii de a reuni oamenii

Președintele Klaus Iohannis a participat la deschiderea oficială a Festivalului de la Salzburg, șeful statului declarându-se un susținător al evenimentelor culturale datorită puterii culturii "de a reuni oamenii".

26 iul. 2015, 17:17

„Am participat astăzi la deschiderea oficială a Festivalului de la Salzburg, în calitate de invitat de onoare al președintelui Austriei, domnul Heinz Fischer. Festivalul, care se desfășoară în locul nașterii lui Wolfgang Amadeus Mozart, reunește iubitori de muzică, operă și teatru din toate colțurile lumii și reprezintă o tradiție, fiind organizat încă din anul 1920.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, întâmpinat la Salzburg de protestatari: Vă rugăm salvaţi câinii din România!

Cred în puterea culturii de a reuni oamenii și sunt un susținător al evenimentelor culturale, care fac orașele ce le găzduiesc să vibreze, să fie pline de viață, promovând totodată identitatea acelui loc„, a scris președintele Iohannis pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a avut duminică, la Salzburg, o întrevedere de lucru cu preşedintele Austriei, Heinz Fischer. Cei doi şefi de stat au avut un schimb de opinii privind evoluţia relaţiilor bilaterale şi au abordat teme de actualitate ale agendei europene şi internaţionale, informează Administraţia Prezidenţială. 

CITEŞTE ŞI CARMEN IOHANNIS, o soţie de preşedinte „JUCĂTOARE”: „Agreabilă, activă, dar nu a trecut graniţa mondenului”