Iohannis menţine suspansul cu privire la numirea lui Marcel Ciolacu premier: „Obiectivul principal al acestei coaliţii a fost atins”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că este fericit că România este guvernată şi că există o coaliţie care are majoritate în Parlament, evitând, din nou, un răspuns clar în privinţa numirii lui Marcel Ciolacu în funcţia de premier, în momentul rotaţiei din luna mai.

22 feb. 2023, 19:20
Iohannis menţine suspansul cu privire la numirea lui Marcel Ciolacu premier: „Obiectivul principal al acestei coaliţii a fost atins”

Klaus Iohannis s-a declarat încă o dată mulţumit de funcţionarea coaliţiei de guvernare dintre PSD, PNL şi UDMR, insistând pe faptul că România a reuşit să treacă cu bine peste crizele care au lovit simultan Europa, dar tot nu a spus dacă va respecta protocolul care prevede rotaţia premierilor, în luna mai a acestui an.

Eu sunt foarte mulţumit că există această coaliţie, că România este guvernată, că România este stabilă, că acest Guvern are o majoritate solidă în Parlament şi că am evitat să intrăm în recesiune, am reuşit să trecem până acum cu bine prin toate crizele care au venit peste noi.

Nu cred că este puţin lucru. Ah, că se mai ceartă unul cu altul, că mai iese un politician avid de notorietate publică? Aşa e în politică. Nu cred că putem să ne aşteptăm vreodată ca politicienii să stea frumos acolo în banca lor şi să nu spună nimic. Că nu ar fi politicieni.

În principiu însă lucrurile funcţionează în mare şi s-a văzut. România are una dintre cele mai mari creşteri economice.

Citeşte şi: Premierul Ciucă anunţă măsuri după seria de cutremure din Gorj: „Este o decizie pe care am luat-o pentru a facilita accesul la informare”

Criza energetică nu a dus la sărăcirea populaţiei României. În continuare putem să ne încălzim casele, putem să aprindem lumina şi acest lucru nu a fost chiar aşa de la sine înţeles, atunci când a început criza şi când toată lumea ne-a spus că nu o să facem faţă. Ba uite că am făcut faţă. Inflaţia scade. Au fost suficient de mulţi care ne-au spus că nu o să fim în stare să facem nimic. Iată că totuşi am făcut.

Inflaţia scade şi compensaţii vor exista şi vor fi făcute în aşa fel încât românii să nu simtă aşa de rău crizele în buzunarul propriu. Pot să spun da, obiectivul principal şi motivul principal al existenţei acestei coaliţii a fost îndeplinit: România este stabilă şi este guvernată.”, a declarat miercuri, la Varşovia, Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

Citeşte şi: USR pune în pericol PNRR-ul României și pensiile românilor