Iohannis: Manifestanţii să indice REPREZENTANŢII MIŞCĂRILOR civice pentru a-i CHEMA la consultări la Cotroceni

Publicat: Joi, 05 Noiembrie 2015 18:33 // Actualizat: Joi, 05 Noiembrie 2015 18:38 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Klaus Iohannis a cerut ONG-urilor, prin intermediul unui comunicat de presă, să desemneze câte un reprezentant care să participe la consultările de vineri. Totodată, şeful statului i-a invitat pe "manifestanți să indice persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate pentru mișcările civice din ultimele zile", trimiţând propunerile la adresa de email [email protected] până joi, 5 noiembrie, ora 24.00, cu specificarea datelor de contact.

Foto: captura video

Președintele Klaus Iohannis invită coalițiile de organizații non-guvernamentale cu largă recunoaștere publică să desemneze câte un reprezentant care să participe la consultările de vineri, iar pe manifestanți să facă propuneri în acest sens până joi seara. Şeful statului a lăudat cu această ocazie eforturile organizațiilor non-guvernamentale care "și-au luat ca misiune reforma instituțiilor publice, transparentizarea și democratizarea proceselor politice".

Citeşte şi: PNL, după CONSULTĂRILE cu Iohannis: Nu putem să OPTĂM decât pentru DIZOLVAREA PARLAMENTULUI şi ANTICIPATE

"Un număr important de organizații non-guvernamentale și-au luat ca misiune reforma instituțiilor publice, transparentizarea și democratizarea proceselor politice și au contribuit semnificativ la politici publice mai bune și în serviciul cetățeanului. Pe de altă parte, zeci de mii de cetățeni au decis să iasă în stradă pentru a manifesta pașnic și pentru a-și exprima nemulțumirile.

Având în vedere anunțul făcut de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, privind declanșarea consultărilor cu reprezentanți ai societății civile și ai manifestanților din ultimele zile, Administrația Prezidențială face următoarele precizări:

Președintele României invită coalițiile de organizații non-guvernamentale cu largă recunoaștere publică să desemneze câte un reprezentant care să participe la consultările de vineri, 6 noiembrie a.c, la o oră care va fi comunicată ulterior. De asemenea, Președintele României invită pe manifestanți să indice persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate pentru mișcările civice din ultimele zile. Propunerile se pot transmite la adresa de email [email protected] până joi, 5 noiembrie a.c., ora 24.00, cu specificarea datelor de contact.

Consultările se vor desfășura într-un cadru de dialog funcțional, care presupune, inevitabil, un număr limitat de reprezentanți.

Societatea civilă va rămâne și pe viitor un partener de dialog al Administrației Prezidențiale și astfel de consultări vor avea loc cu regularitate", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 nov 18:38
...intermediul unui comunicat de presă, să desemneze câte un reprezentant care să participe la consultările de vineri. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8026
RON
21 Feb
noapte 1 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H