Iohannis, primit cu fast de Erdogan. Salve de tun la Palatul Prezidenţial din Ankara VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, miercuri, de preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la Palatul Prezidenţial din Ankara, cu 21 de salve de tun, fiind organizată o ceremonie militară la care au participat 132 de soldaţi.

23 mart. 2016, 16:15
Iohannis, primit cu fast de Erdogan. Salve de tun la Palatul Prezidenţial din Ankara VIDEO

În cadrul ceremoniei s-au intonat imnurile naţionale ale celor două ţări, iar şeful statului român a salutat garda de onoare. Un element de culoare al evenimentului l-a constituit un grup de soldaţi turci costumaţi în uniforme militare istorice reprezentând cele 16 regiuni ale acestui stat.

Citeşte şi:  Traian Băsescu: În Turcia, Iohannis să spună că nu vrem moschee

În prima parte a zilei, preşedintele Iohannis a mers la Biserica ”Sfânta Muceniţa Paraschevi” din Istanbul, ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu şi lăcaş de cult al comunităţii româneşti din acest oraş. De asemenea, Iohannis a vizitat, la Istanbul, Moscheea Albastră şi Muzeul Sfânta Sofia, relatează Agerpres.

După-amiază, şeful statului s-a deplasat la Ankara, unde a depus o coroană de flori la Mausoleul Ataturk şi a semnat în cartea de onoare. Tot la Ankara, Iohannis a depus o jerbă de flori şi la locul atentatului terorist din 13 martie.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează până joi o vizită oficială în Turcia.