Iohannis, reacţie la noile dosare deschise de către DNA: Corupţia ne ţine pe loc

La finalul unei zile în care noile dosare deschise de către DNA au atras atenţia opiniei publice, preşedintele Klaus Iohannis a postat pe facebook un scurt mesaj privind efectele corupţiei asupra societăţii.

22 ian. 2015, 17:17
Iohannis, reacţie la noile dosare deschise de către DNA: Corupţia ne ţine pe loc

„Eu nu fac politică pentru persoane, eu fac politică pentru România. Îmi doresc ca la sfârșitul mandatului meu să putem afirma că a dispărut corupția generalizată. România are un potențial enorm, dar corupția ne ține în loc, trebuie să scăpăm de ea și, în primul rând, de corupți”, a scris Klaus Iohannis.

Deputaţii PSD Iulian Iancu şi Lucian Şova sunt urmăriţi penal în dosarul în care judecătorul CCR, Toni Greblă, este acuzat de trafic de influenţă. Cei doi sunt cercetaţi pentru „infracţiunea de folosire a influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de alte foloase”. În acelaşi dosar au fost puşi sub urmărire penală în total 8 persoane, între care şi finul lui Toni Greblă, Ion Bîrcină, Bartolomeu Săvoiu şi Horia Hăhăianu.

Fostul ministru Gabriel Sandu a depus o declaraţie explozivă la dosarul Microsoft-EADS. Banii din şpăgile din contractul Microsoft au ajuns la conducerea PDL şi au contribuit la finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Patru milioane de euro susţine Gabriel Sandu că a trimis la PDL pentru a sprijini campania lui Traian Băsescu, iar banii erau daţi lunar direct lui Emil Boc, la acea vreme preşedinte al PDL.