Klaus Iohannis, despre genocidul armean: Recunoaşterea tragediei, un semnal necesar pentru eradicarea urii

Publicat: Vineri, 24 Aprilie 2015 10:56 // Actualizat: Vineri, 24 Aprilie 2015 10:56 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj cu prilejul comemorării a 100 de ani de la tragedia istorică a armenilor, în care afirmă că recunoașterea acestei tragedii reprezintă un semnal important și necesar pentru eradicarea urii, intoleranței, rasismului și xenofobiei.

Foto: captura video

 Şeful statului evită să folosească termenul de "genocid", deşi la nivel european s-a admis oficial moartea a 1,5 milioane de armeni în 1915, ca urmare a acţiunilor Imperiului Otoman, reprezintă o crimă împotriva umanităţii.

Citeşte şi: Papa Francisc, despre masacrul împotriva armenilor de acum 100 de ani: "primul genocid al sec. al XX-lea"

"La un secol de la evenimentele tragice din 1915, aduc un pios omagiu victimelor poporului armean, care a rezistat peste decenii vicisitudinilor istoriei și grelei încercări de la începutul secolului trecut. Sute de mii de suflete nevinovate au pierit atunci în crima teribilă care a umbrit umanitatea și care ne obligă astăzi la recunoaștere și reconciliere", spune Iohannis în mesaj, potrivit Administrației Prezidențiale, scrie Agerpres.

Potrivit președintelui, comemorarea și conștientizarea dramei prin care a trecut poporul armean reprezintă astăzi demersuri obligatorii pentru ca lumea noastră să-și însușească lecția trecutului.

Citeşte şi: Biserica Armeniei îi canonizează pe cei 1,5 milioane de armeni, victime ale genocidului de acum 100 de ani

"Recunoașterea unei tragedii istorice de proporțiile celei petrecute acum 100 de ani înseamnă un semnal important și necesar pentru eradicarea urii, intoleranței, rasismului și xenofobiei. Respectul pentru victime ne obligă să ne îndreptăm cu toții gândul către cei dispăruți și să ne rugăm în tăcere pentru ei. Fie ca amintirea victimelor să rămână veșnică în inimile noastre", arată Iohannis în mesajul său.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
armeni comemorare genocid armean genocid armenia genocidul armean Klaus Iohannis
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 apr 14:03
...reprezintă un semnal important și necesar pentru eradicarea urii, intoleranței, rasismului și Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
24 apr 11:25
...acestei tragedii reprezintă un semnal important și necesar pentru eradicarea urii, intoleranței, rasismului și Citește mai departe…   ...
24 apr 11:10
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H