Iohannis laudă guvernarea Ponta în presa straină

Publicat: Joi, 09 Iulie 2015 14:12 // Actualizat: Joi, 09 Iulie 2015 14:15 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a acordat un interviu publicaţiei în limba engleză The European Times.

În cadrul interviului, preşedintele laudă rezultatele economice înregistrate în ultimii ani, scăderea taxelor, precum şi preia viziunea Guvernului privind resursele energetice.

Investiţiile străine directe au crescut cu 30% în primul trimestru

"În ultimii ani, România a reuşit să atingă a stabilitate macroeconomică necesară pentru ca interesul investitorilor străini să crească. Avem argumente puternice pentru a afirma că România are un climat economic favorabil. Pot să menţionez, de exemplu, creşterea economică de peste 4% în primul trimestru al anului 2015 şi previziunile economice promiţătoare pentru următorii ani. Investiţiile străine în România au luat un avânt în prima parte a acestui an. Deci putem vedea că mediul economic din România începe să îndeplinească aşteptările investitorilor străini.

Dar economia României are şi alte beneficii, pe lângă stabiitatea macroeconomică şi nivelul relativ redus al taxării. Avem o forţă de muncă bine pregătită şi un potenţial remarcabil al resurselor naturale. Pentru că suntem o economie în dezvoltare, multe sectoare ale economiei locale oferă investitorilor oportunităţi comerciale ample: de la energie la infrastructură, de la agricultură la turism. Există oportunităţi de investiţii şi afaceri peste tot. De exemplu, energia poate şi trebuie să devină un vector constant al competitivităţii noastre economice. Prin investiţii constante şi un mediu competitiv, România are potenţialul de a deveni un important jucător regional.

Exporturile României au progresat în ultimii ani, în special pe piaţa Uniunii Europene, spre care se îndreaptă aproape trei sferturi din exporturile României. Acest lucru reprezintă un indicator al aprecierii faţă de produsele româneşti pe pieţele europene" afirmă președintele în cadrul interviului.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
economia romaniei investiţii străine Klaus Iohannis stabilitate macroeconomică
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 iul 14:00
Răspunde | Votează email 0 email
Corect...
PAI ATUNCI SCHIMBA GUVERNUL PONTA CU AJUTORUL DNA CA SA AJUNGEM CA IN VREMEA LUI BASESCU-BOC !!!
10 iul 09:31
Răspunde | Votează email 0 email
dan
TOT ATAT DE BINE LAUDA SI GUVERNARILE BOC -UNGUREANU ,stabilitatea macroeconomica s-a realizat cu celebrele taieri salariale si deficit bugetar mic .Asta este pentru jurnalistul (!!!!) care scrie acest articol ,ori vrea sa manipuleze ,ori este neinformat cea ce il descalifica ca si jurnalist .Demisia jupane !
09 iul 23:20
...clearfix">
Preşedintele Klaus Iohannis a acordat un interviu publicaţiei în limba engleză The European Times. Citește mai departe…

...
09 iul 14:44
...Klaus Iohannis a acordat un interviu publicaţiei în limba engleză The European Times. Citește mai departe…

...
09 iul 14:28
Votează email 0 email
...Iohannis a acordat un interviu publicaţiei în limba engleză The European Times. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H