Iohannis, sub 30% în sondaje. Proiectul ACL nu este pe placul românilor

Premierul Victor Ponta conduce detașat în preferințele românilor. Cu 27 de zile înainte de desfăşurarea primului scrutin pentru Preşedinţia României, candidatul Alianței PSD-UNPR-PC ar fi votat de 42% dintre cetățenii cu drept de vot, relevă ultimul sondaj realizat de Institutul Avangarde. În schimb, contracandidatul Klaus Iohannis ar obține 28% din voturi, fiind în acest moment sub scorul ACL.

06 oct. 2014, 11:38
Iohannis, sub 30% în sondaje. Proiectul ACL nu este pe placul românilor

Realizat în perioada 28 septembrie – 3 octombrie, sondajul îl plasează pe Victor Ponta pe primul loc în topul preferințelor electorale ale românilor. Cu 42% intenție de vot, premierul este urmat în clasament de candidatul ACL, Klaus Iohannis (28%), Călin Popescu Tăriceanu (8%), Elena Udrea (5%) și Monica Macovei (4%).

Cu un procentaj de doar 28%, Iohannis are motive serioase de îngrijorare, edilul Sibiului aflându-se în acest moment sub scorul alianței din partea căruia candidează. Mai precis, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul României, Alianța Creștin Liberală ar obține 30% din voturi, fiind întrecută în preferințele alegătorilor de Alianța PSD-UNPR-PC, care ar obține 42%.

Văzut drept contracandidatul cu cele mai mari șanse de a intra în turul II alături de Victor Ponta, Iohannis ar urma să piardă confruntarea din cel de-al doilea tur de scrutin, relevă același sondaj. Puși să aleagă între candidații Victor Ponta și Klaus Iohannis, 57% dintre respondenți ar vota cu actualul premier, în vreme ce președintele PNL ar fi preferat de către 43% dintre români.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 950 de persoane și are o marjă de eroare de +/- 3,18%.