Klaus Iohannis susţine creşterea vârstei de pensionare până la 70 de ani

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri că susţine ideea privind posibilitatea ca medicii şi profesorii să poată lucra până la vârsta de 70 de ani

20 dec. 2019, 12:22
Klaus Iohannis susţine creşterea vârstei de pensionare până la 70 de ani

„Trebuie să le dăm şansa să stea cât mai mult în sistem benevol. Atenţie: nu obligatoriu. Avem profesionişti foarte buni care pot să profeseze şi după pensie, iar deficitul de forţă de muncă super calificată e foarte mare. (…) Mi se pare legitim să lăsăm posibilitatea oamenilor să lucreze, iar societatea să beneficieze de oameni pregătiţi”, a spus şeful statului într-o întâlnire informală cu jurnaliştii, potrivit Agerpres.

Iohannis a arătat că, deocamdată, în ceea ce priveşte eliminarea pensiilor speciale, nu s-a făcut nimic şi că este „doar o bulă mediatică”. El a mai afirmat că există bani pentru plata pensiilor speciale în bugetul actual, dar că după majorarea cu 40% a pensiilor de stat din septembrie 2020, apare o încărcare pentru următorii doi ani şi acest lucru trebuie analizat. „Bugetul se va accepta cu sau fără CCR”, a mai spus Iohannis.

Şeful statului a explicat că bugetul pentru Educaţie a crescut.