Iohannis: Trebuie găsite soluţii la preocupările Marii Britanii, care respectă deplin valorile europene

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că premierul David Cameron a făcut o prezentare a preocupărilor Guvernului britanic în perspectiva viitorului referendum. Totodată, şeful statului a reamintit că România consideră că trebuie identificate soluţii la aceste preocupări, cu respectarea principiilor şi valorilor europene.

26 iun. 2015, 15:26
Iohannis: Trebuie găsite soluţii la preocupările Marii Britanii, care respectă deplin valorile europene

Şeful statului a arătat că, la reuniune, premierul britanic, David Cameron, a prezentat preocupările Guvernului său în perspectiva viitorului referendum privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Iohannis, reacţie la SCANDALUL alocaţiilor din Austria: Poziţia lui Kurz e personală, nu e şi a Guvernului

La Consiliul European de Vară, „premierul David Cameron a făcut o prezentare a preocupărilor Guvernului britanic în perspectiva viitorului referendum privind apartenenţa Marii Britanii la UE.

Poziţia României pe acest subiect este cunoscută, respectiv identificarea de soluţii la preocupările Marii Britanii în baza prevederilor din tratatele UE şi cu respectarea deplină a principiilor şi valorilor europene”, a declarat, vineri, la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Drapelului Naţional: Este o sărbătoare de suflet

În 11 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu premierul britanic David Cameron, la Bruxelles, în cadrul summit-ului UE-CELAC, în perspectiva viitorului referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană.