Iohannis: Un singur vot poate să facă diferenţa între lege şi hoţie, între fapte şi vorbe

Candidatul ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, într-un miting la Casa de Cultură din Năvodari, că oamenii trebuie să meargă la vot pentru că exprimarea acestui drept este cea mai puternică armă a cetăţeanului în democraţie.

29 oct. 2014, 17:25
Iohannis: Un singur vot poate să facă diferenţa între lege şi hoţie, între fapte şi vorbe

Klaus Iohannis a întreprins, miercuri, un turneu pentru electoral în municipiile Mangalia, Medgidia şi în oraşul Năvodari, din judeţul Constanţa, pe parcursul zilei având mai multe întâlniri cu simpatizanţii şi susţinătorii săi, printre care şi mitingul de la Casa de Cultură, dedicat întâlnirii cu persoanele de vârsta a treia.

„Dragii mei, duminică votăm. Ne alegem preşedintele şi este legitimă întrebarea: Despre ce sunt aceste alegeri ? (…) România noastră este a seniorilor care au muncit o viaţă întreagă în regimul trecut, dar şi în acest regim, iar societatea nu i-a răsplătit cum se cuvine. A lor este cea a corupţilor şi a găştilor din partid. Deci, vrem România lor sau România noastră? România lucrului bine făcut este România pe care v-o propun eu. O Românie de oameni normali, pentru oameni normali. (…) Un singur vot poate să facă diferenţa între lege şi hoţie, între fapte şi vorbe!”, a afirmat Iohannis

El a făcut referire şi la modelul economic propus în proiectul său de ţară. „Vreau să punem România pe picioare. Asta vreau eu. Să facem aceste lucruri împreună trebuie să mergem la vot. Încă de acum, de duminică, 2 noiembrie, trebuie să dăm semnalul schimbării ca votul dumneavoastră să conteze şi în 16 noiembrie, să avem România lucrului bine făcut. Mergeţi acasă şi vorbiţi cu prietenii, cu vecinii, cu rudele şi întrebaţi-i dacă le merge mai bine de când este Victor Ponta premier. Vă place România lui Victor Ponta? Spuneţi oamenilor că votul lor contează. Spuneţi oamenilor că dacă vor o altfel de Românie, să meargă la vot. Un vot. Un singur vot poate să facă diferenţa între lege şi hoţie, între fapte şi vorbe. Acest vot este al vostru. Votul este cea mai puternică armă a cetăţeanului în democraţie. Folosiţi-l!”

Candidatul ACL a atras atenţia şi asupra scandalurilor legate de corupţie şi politicienii românii. „În aceste zile vedem cea mai urâtă faţă a politicii româneşti din ultimii 25 de ani. Vedem politicieni cunoscuţi duşi la Parchet, cercetaţi pentru corupţie. Vedem politicieni în Parlament care votează să-şi apere corupţii din partid. Vedem politicieni în Parlament care în loc să facă legi pentru cetăţeni, fac ei pentru ei, să se apere de justiţie. Vedem o Românie a baronilor locali. Vedem o Românie a retrocedărilor ilegale. Vedem România lor. Dar vă spun, dragii mei, nu trebuie să lăsăm lucrurile aşa. Noi, cu votul nostru, putem să venim cu România normală, cu România lucrului bine făcut, cu România noastră, a tinerilor care vor o şcoală bună şi locuri de muncă, nu a clicilor de partid. România noastră este a oamenilor care sunt în puterea vârstei, dar abia le ajung banii pentru impozite şi taxe şi nu a baronilor locali”, a încheiat Iohannis.

El a fost însoţit de copreşedintele ACL, Vasile Blaga, europarlamentarul Ramona Nicole Mănescu, senatorii Gigi Chiru, Puiu Haşotti şi deputaţii Gheorghe Dragomir, Mihai Lupu şi Victor Manea.


loading...