Iohannis: Vom continua să ajutăm Republica Moldova. Nu avem niciun motiv să credem că lucrurile se vor schimba fundamental

România va ajuta și în viitor Republica Moldova, a declarat marți președintele Klaus Iohannis, arătând că vor fi continuate toate demersurile începute în sprijinul instituțiilor și autorităților locale din această țară.

15 nov. 2016, 16:21
Iohannis: Vom continua să ajutăm Republica Moldova. Nu avem niciun motiv să credem că lucrurile se vor schimba fundamental

„România dorește în continuare să rămână un partener strategic, un partener serios, credibil pentru Republica Moldova. Noi vom continua să ajutăm Republica Moldova și, în acest sens, bineînțeles că vom continua toate demersurile începute pentru a veni în sprijinul instituțiilor din Republica Moldova, în sprijinul autorităților locale din Moldova. Nu avem momentan niciun motiv pentru care să credem că lucrurile se vor schimba fundamental acolo. Pe de altă parte, (…) după părerea noastră, cea mai bună cale de urmat pentru Republica Moldova este calea europeană”, a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, întrebat dacă în urma rezultatului alegerilor prezidențiale din R. Moldova vor fi puse anumite condiții cu privire la fondurile nerambursabile asupra cărora România s-a angajat în cazul Chișinăului, transmite Agerpres.

Președintele Iohannis a fost întrebat și dacă se mai poate schimba ceva în Republica Moldova, având în vedere că Maia Sandu le cere moldovenilor să semneze o petiție pentru declararea ca nule a rezultatelor alegerilor.

„Este o chestiune de politică internă a Moldovei. Eu aștept rezultatul final și cred că moldovenii sunt în stare să dea răspunsuri la aceste solicitări”, a afirmat acesta.