ION CRISTOIU acuză CSM de încălcare a Constituţiei: „Beţia Puterii naşte monştri oricînd şi oriunde”

Jurnalistul Ion Cristoiu a reacţionat dur după ce CSM a decis, miercuri, că acesta a afectat independenţa procurorilor DNA şi a sistemului judiciar prin comentariile făcute pe blogul personal.  

30 apr. 2015, 07:35
ION CRISTOIU acuză CSM de încălcare a Constituţiei: „Beţia Puterii naşte monştri oricînd şi oriunde”

Ion Cristoiu scrie, pe blog, într-o postare „Încălcînd Constituția, CSM aduce atingere libertății de expresie!”, că, în urma verdictului CSM, s-ar fi așteptat „de la o presă eminamente preocupată de libertatea de expresie, drept constituțional fundamental și drept care desparte democrațiile de dictaturi, să se întrebe dacă nu cumva Comunicatul CSM e o atingere adusă libertății de expresie și presei în general.”

Ce vrea Binomul SRI-DNA prin intermediul CSM?  Să facem din Binom singura instituție intangibilă din România zisă și democrată?

Să ne înrolăm cu toții în Divizia de Presă a Binomului SRI-DNA, mai ales că s-au mărit și pensiile tuturor ofițerilor, inclusiv ale celor acoperiți?  Cum adică, avem voie să criticăm toate instituțiile statului de drept din România – de la Parlament pînă la Președinție – și ne e interzis să observăm în scris că Binomul SRI-DNA folosește arestările preventive pentru răfuielile sale mafiote?

(…) M-am întrebat de ce circumscrie în mod bizar DNA corupția politică la Elena Udrea, la Alina Bica și la Horia Georgescu, personaje care în campania electorală au fost împotriva lui Klaus Iohannis, cînd denunțuri după denunțuri acuză lideri ai PDL, în frunte cu Vasile Blaga, de a fi folosit în campaniile electorale, inclusiv în cea a lui Klaus Iohannis, bani negri, dați de moriștile de mită ale Guvernării PDL.

M-am întrebat de ce Codruța Kovesi e subiect de grețos Cult al personalității pe site-urile, în ziarele și la televiziunile de știri aparținînd firmelor paravan ale SRI.

Toate acestea pot fi încadrate la orice vreți – la bătut cîmpii, la dezinformări, la calomnii, la înjurături de mamă.

CITEŞTE ŞI CSM: ION CRISTOIU a adus atingere independenţei Justiţiei şi procurorilor DNA

Ele nu pot fi acuzate însă într-un Document oficial adoptat de Plenul CSM drept „atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi independenţei sistemului judiciar în ansamblul său” fără a aduce atingere libertății presei și, mai ales, inteligenței cititorilor noștri.

Ce vrea să spună Comunicatul?  Că după ce-au citit vorbele mele de pe cristoiublog.ro procurorii DNA și Judecătorii Înaltei Curți de Casați și Justiție s-au simțit brusc mai puțin independenți decît sunt?  Justiția din România nu e nici mai bună nici mai rea decît presa, decît clasa politică, decît Parlamentul și decît vînzarea cu amănuntul de la noi.

CSM, sub puterea Binomului SRI-DNA, vrea să scriem că nu mai sunt dosare DNA întocmite cu părtinire sau întocmite cu prostie, că nu mai sunt sentințe judecătorești greșite sau corupte, că nu mai sunt procurori oportuniști sau corupți?
Am sentimentul că ne-am întors, prin strădania Binomului SRI-DNA, la vremurile staliniste cînd deveneai dușman al poporului, dacă îndrăzneai să critici Justiția populară. (…)

Venit după această amenințare, Comunicatul CSM, expresie indubitabilă a Procesului de intimidare a presei, ne atrage atenția că beția Puterii naște monștri oricînd și oriunde.”, scrie Cristoiu.