Ion Cristoiu aruncă bomba pe scena politică: ”Marcel Ciolacu poate câștiga prezidențialele”. Ce condiție ar trebui să îndeplinească șeful PSD

După ce rotativa guvernamentală, amânată din cauza grevei din Învățământ, a fost realizată la sfârșitul săptămânii trecute în timp record, analiștii politici din România, printre care și Ion Cristoiu, dezbat viitorul coaliției PSD-PNL și posibilele mutări în vederea alegerilor prezidențiale din 2024.

19 iun. 2023, 09:13
Ion Cristoiu aruncă bomba pe scena politică: ”Marcel Ciolacu poate câștiga prezidențialele”. Ce condiție ar trebui să îndeplinească șeful PSD

Ion Cristoiu, unul dintre cei mai experimentați jurnaliști și analiști politici din țara noastră, este de părere că președintele PSD Marcel Ciolacu, care nici nu și-a anunțat oficial candidatura din partea social-democraților, ar putea câștiga alegerile prezidențiale, cu o condiție, scrie  gandul.ro.

”Destinul lui Marcel Ciolacu depinde numai și numai de partenerul strategic. Dacă la Washington s-a ajuns la concluzia ca Romania are nevoie si de un presedinte PSD, ca PSD nu mai e partidul de pe vremuri, are si avantajul ca e sprijinit de poporul roman, e un pic suveranist, dar e de-al nostru, atunci acest guvern va rezista, iar Marcel Ciolacu va fi candidat si poate chiar presedinte.”, a spus Ion Cristoiu, în cadrul emisiunii Marius Tucă Show, în exclusivitate la gandul.ro.

Gazetarul spune că viitorul politic al lui Ciolacu stă în felul cum va colabora cu instituțiile SUA.

Citește și: Tensiuni în guvern. Marcel Ciolacu respinge propunerea lui Emil Boc și a lui Nicolae Ciucă. Cine este indezirabilul propus de PNL pentru o funcție-cheie în stat

”Niciodată în istoria României, a țărilor românești, Înalta Poartă nu a avut treabă cu Moldova sau cu Țara Românească, atâta timp cât au plătit tribut. Deci dacă Marcel Ciolacu va plăti tribut, adică în materie de Ucraina va fi de acord, atunci vizirul va zice ”bine, mă, lasă-l acolo”, eu așa cred.

Deci Ciolacu, după ce s-a bruxellizat, că s-a bruxellizat rău în ultima vreme. Acum, mai e o problemă. Înalta Poartă te lăsa dacă plăteai tribut, dar dacă te răsturnau boierii, aia era. Așa și în momentul ăsta.

Domnule, dacă eu aș fi la Înalta Poartă, așa aș zice: e de acord cu asta cu Ucraina, cu resursele, stă mai bine în sondaje și plătește și tribut, trebuie să fii nebun să nu-l lași”, a adăugat Cristoiu.

Citește și: Victor Ponta, agresat în aeroport de un fan Iohannis. Reacția fostului premier: „L-am trimis la AUR, tot am făcut un lucru bun” | EXCLUSIV