Ion Cristoiu, dezvăluiri din Jurnalul Elenei Udrea: Dan Andronic, ascultat de SRI. Alina Bica a semnat mandatul în 2011

Jurnalistul Ion Cristoiu redă, pe blogul personal, un fragment din jurnalul Elenei Udrea în care fostul ministru dezvăluie că jurnalistul Dan Andronic a fost interceptat de SRI în 2011.

13 dec. 2015, 13:00
Ion Cristoiu, dezvăluiri din Jurnalul Elenei Udrea: Dan Andronic, ascultat de SRI. Alina Bica a semnat mandatul în 2011

Ion Cristoiu prezintă, duminică, într-o postare intitulată „Din Jurnalul Elenei Udrea: În 2011 Alina Bica a semnat mandat cerut de SRI pentru ascultarea telefonului lui Dan Andronic pe Siguranță națională!”, fragmentul scris de fostul ministru:

„Cu el ( cu Dan Andronic n.n) a fost o poveste mai demult. Acum vreun an am aflat de la Bica că a semnat mandat cerut de SRI pentru Andronic. El vorbea des cu Preşedintele la telefon. L-am întrebat pe Preşedinte dacă ştie. Nu ştia. I-a chemat pe cei de la SRI, care nu au recunoscut inițial. Apoi au spus că au retras mandatul. Am verificat, nu era adevărat. I-am transmis Preşedintelui. I-a chemat din nou. Pînă la urmă au oprit ascultările, care nu aveau nici un temei legal. „

Ion Cristoiu susţine că, în condiţiile în care jurnalul a fost scris în 2012, interceptarea a avut loc în 2011.

„Așadar, Elena Udrea dezvăluie că Dan Andronic fusese ascultat în 2011 cu mandat cerut de SRI pe Siguranță națională și nu de DNA pe Corupție.

În 2015, Prințul Paul a depus o plîngere penală la DNA împotriva Grupului condus de Remus Truică pe motiv că l-au tras pe sfoară. În acel moment au ieșit la iveală înregistrările cu Dan Andronic pe Siguranță națională, înregistrări care conțineau și discuții despre Afacerea Ferma Băneasa ( ca să nu mai spun de discuții cu Traian Băsescu, cu politicieni, cu jurnaliști ( sigur și cu mine!) fără nici o legătură cu siguranța națională.

Întrebarea e următoarea: Partea cu Afacerea a fost trimisă la DNA încă din 2011, iar DNA a ținut-o la sertar, în așteptarea momentului cînd Traian Băsescu va pleca de la Cotroceni sau după Denunțul lui Paul, cineva de la SRI și-a amintit că Serviciul are în arhivă niște înregistrări cu Dan Andronic care ar putea fi probe în acuzarea directorului Evz?”, scrie Cristoiu.