Ion Cristoiu: O judecătoare CCR a fost adusă de la Roma de Ghiţă la şedinţa privind referendumul de demitere a lui Băsescu

Ion Cristoiu a dezvăluit că o judecătoare CCR a fost adusă de Sebastian Ghiţă de la Roma pentru că "pierduse" avionul şi era neapărată nevoie de ea la şedinţa de invalidare a referendumului de demitere a lui Traian Băsescu.

15 mart. 2018, 20:27
Ion Cristoiu: O judecătoare CCR a fost adusă de la Roma de Ghiţă la şedinţa privind referendumul de demitere a lui Băsescu

Curtea Constitutionala a decis atunci, cu scorul de 6-3, ca referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu este invalid. Decizia inseamna ca presedintele suspendat Traian Basescu trebuie sa fie repus in functie, dupa ce decizia CCR va fi comunicata Parlamentului si va fi publicata in Monitorul Oficial. Comunicatul oficial al  CCR arata ca motivul invalidarii este lipsa cvorumului la referendum, pragul de participare de 50%+1 nefiind atins.

«1. Constată că procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, a fost respectată.

2. Confirmă rezultatele referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 comunicate de Biroul Electoral Central  şi constată că din totalul de 18.292.464 de persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot 8.459.053 de persoane (46.24 %), din care 7.403.836 (87.52 %) au răspuns „DA” la întrebarea „Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României?”, iar  943.375 (11.15 %) au răspuns  „NU”. 

 3. Constată că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, pentru ca referendumul  să fie valabil în conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

4. La data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I,încetează interimatul domnului George – Crin Laurenţiu Antonescu  în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României.

5. De la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, domnul Traian Băsescu îşi reia exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale de Preşedinte al României.

Prezenta hotărâre se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.

Hotărârea este definitivă şi general obligatorie şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în presă.»

Ion Cristoiu intervine în scandalul imens care a izbucnit după difuzarea primului episod din interviul video cu Sebastian Ghiţă. Jurnalistul a oferit noi dezvăluiri de după finalul interviului, dar i-a atacat şi pe cei care au contestat dialogul său cu fostul deputat fugar.

„Sebastian Ghiţă mi-a spus că vor tremura mulţi. De la PNL un domn Gigel Ştirbu a spus că de ce nu a intervenit conducerea TVR ca să interzică această emisiune. De dimineaţă au luat-o cu tot felul de legende. Mă vedeţi plătit de Sebastian Ghiţă la 70 de ani? Nici măcar ziarul nu m-a plătit. E o lovitură de presă prin ceea ce dezvălui eu. O să mi se reproşeze că de ce nu i-am pus cătuşele lui Ghiţă şi că de ce nu l-am adus în faţa DNA-ului”, a spus Ion Cristoiu în direct la România TV.