Ion Iliescu critică decizia lui Ponta de a se retrage: Fără îndoială este o greşeală

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, spune că retragerea lui Victor Ponta din fruntea partidului este "fără îndoială o greşeală" şi că "este o situaţie nefirească în PSD", care trebuie rezolvată în cadrul Comitetului Executiv.

13 iul. 2015, 09:40
Ion Iliescu critică decizia lui Ponta de a se retrage: Fără îndoială este o greşeală

Premierul Victor Ponta a anunţat duminică, printr-o scrisoare adresată liderilor social-democraţi şi postată pe Facebook, decizia de „a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere” în PSD, până la momentul în care îşi va demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse în justiţie.

Ion Iliescu critică gestul lui Victor Ponta de a se retrage din fruntea PSD.

„Era firesc ca el să aibă întâi un dialog cu conducerea colectivă a partidului şi să urmeze această decizie personală printr-o consultare, ceea ce n-a făcut-o şi nu este bine. Fără îndoială este o greşeală din partea lui Victor Ponta. Era firesc să existe o deliberare, cel puţin în executivul său, nu a fost bine, nu a fost bine”, a declarat Ion Iliescu pentru Gandul. 

Preşedintele de onoare al PSD spune că actuala situaţie din partid trebuie lămurită în forurile de conducere: „Trebuie neapărat să fie un forum de dezbatere a acestei situaţii, prima dată în conducerea restrânsă şi apoi într-un forum mai larg. Nu ştiu dacă o să fie nevoie de Congres, este o chestiune care trebuie deliberată în cadrul Comitetului Executiv. Nu mi-a spus nimic Ponta”.

Potrivit acestuia, în clipa de faţă este o „situaţie nefirească în PSD” şi că aceasta trebuie „judecată cu toată atenţia”.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta RENUNŢĂ la şefia PSD până când îşi va demonstra nevinovăţia în justiţie

Premierul Victor Ponta a anunțat duminică, pe Facebook, că nu va mai ocupa nicio funcție de conducere în PSD până la momentul în care își va demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse în justiție. Ponta le-a trimis, în acest sens, o scrisoare liderilor PSD, în care precizează că îşi va face, „ca Prim Ministru si membru de partid”, datoria faţă de PSD.