Ion Iliescu: E posibil să fie şi ALEGERI ANTICIPATE. Victor Ponta, primul responsabil de rezultate

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu,  nu exclude organizarea de alegeri anticipate, deşi crede că schimbarea imediată a lui Victor Ponta nu este în interesul nici măcar al celor "care ar trebui să preia puterea". Pe de altă parte, Iliescu a spus că Ponta este "primul responsabil" de pierderea alegerilor prezidenţiale.

21 nov. 2014, 08:49
Ion Iliescu: E posibil să fie şi ALEGERI ANTICIPATE. Victor Ponta, primul responsabil de rezultate

Ion Iliescu a declarat că rămânerea lui Victor Ponta şi a PSD la guvernare trebuie să facă obiectul unei analize a partidului.

Întrebat astfel dacă ar trebuie să rămână Victor Ponta la guvernare, Iliescu a răspuns: „Nu pot eu să spun, asta trebuie să fie o analiză proprie a partidului”.

„Deocamdată o schimbare imediată nu e în interesul nici măcar al celor care ar trebui să preia puterea. Cine să o facă? E o majoritate parlamentară, deci lucrurile nu se judecă numai prin dorinţă…Iar ei nu sunt pregătiţi pentru aşa ceva. Iohannis a spus-o chiar foarte clar că nu au niciun interes să vină la Guvern, nici nu au forţa necesară, nu au reprezentare parlamentară. E un joc mai complicat”, a spus Iliescu.

Întrebat dacă în câteva luni e posibil să se schimbe majoriatea parlamentară, Iliescu a răspuns: „E posibil să fie şi alegeri anticipate. Altminteri în 2016 oricum vor fi alegeri”. Întrebat dacă e o variantă bună să fie anticipate, Iliescu a precizat: „Nu ştiu. Deci pot fi soluţii diverse”.

CITEŞTE ŞI KLAUS IOHANNIS, validat de CCR. TRAIAN BĂSESCU participă la şedinţa de validare

Pe de altă parte, Iliescu a arătat că Victor Ponta este primul responsabil de pierderea alegerilor prezidenţiale. Întrebat dacă principalul vinovat de eşec este Ponta, Iliescu a răspuns: „Nu numai”. „Şi el, dar nu numai, că el îşi asumă vrând-nevârnd şi ca şef de partid, şi ca şef de Guvern. E fără îndoială primul responsabil de treaba aceasta”, a adăugat Iliescu.

Întrebat unde a greşit Ponta, Iliescu a răspuns: „Asta e viaţa, dragă”. El a arătat că pierderea consecutivă a alegerilor prezidenţiale va trebui să facă obiectul unei analize serioase în PSD.

„Asta e altă treabă (pierderea consecutivă a alegerilor prezidenţiale, n.r.) Partidul va trebui să tragă concluzii. Asta am şi propus – nişte analize foarte serioase ca să se tragă învăţăminte, ce-i de făcut pe mai departe”, a spus Iliescu.

El a arătat că nu este prima dată când PSD a pierdut alegerile prezidenţiale şi a arătat că partidul trebuie să înveţe din pierderi, ca şi din victorii.

„Deci s-a pierdut. Nu-i prima dată. Am mai pierdut şi în ’96, şi cu Năstase, Geoană. Deci trebuie să învăţăm şi din victorii şi din înfrângeri. Asta e regula politică”, a mai spus Iliescu.


loading...