Ion Țiriac a cumpărat o proprietate istorică de peste 2000 de hectare în Italia: „Nu vreau să fiu cel mai bogat om din cimitir”

Ion Țiriac a cumpărat o proprietate istorică, în Italia, pentru care a plătit peste opt milioane de euro. Il Tirreno susține că fostul jucător de tenis al României a ajuns în posesia terenului Cortevecchia, din Semproniano.

20 apr. 2018, 20:21
Ion Țiriac a cumpărat o proprietate istorică de peste 2000 de hectare în Italia: „Nu vreau să fiu cel mai bogat om din cimitir”

Terenul are o suprafață totală de 2.250 hectare și e o parte a orașului Castell’Azzara. De asemenea, se află în patrimoniul istoric al Italiei, iar Țiriac a plătit 8.164.340 de euro pentru a deveni proprietar.

„Sperăm ca, în posesia lui Ion Țiriac, Cortevecchia să-și regăsească splendoarea pe care a avut-o de-a lungul secolelor, chiar mileniilor”, a declarat Miranda Brugi, primarul orașului Semproniano.

Pe proprietatea lui Țiriac au fost găsite de-a lungul timpului urme de pe vremea civilizației etruscă, care datează din anii 1.000-900 I.Hr.

În altă ordine de idei, Ion Țiriac a anunțat că va construi o universitate care va dezvolta specialiști în sport. Miliardarul român susține că investiția se va ridica la aproximativ 150 de milioane de euro.

„În acest moment am început construcția unei universități, care ne va costa cu siguranță 150 de milioane de euro. Sperăm să mai obținem înca 200 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, de la Bruxelles. Eu voi face 80 de ani în curând și n-am de gând să fiu cel mai bogat om din cimitir”, a explicat Țiriac, într-un interviu acordat pentru Sport Bild.