Ion Lăceanu a pierdut FLUIERUL cu care le-a cântat lui Kennedy, Gorbaciov şi Ceauşescu

Ion Lăceanu şi-a uitat într-un taxi geanta-diplomat cu celebrele sale instrumente, cu care a cântat în faţa a şapte preşedinţi de stat, printre care şi J.F. Kennedy.

22 iun. 2016, 10:57
Ion Lăceanu a pierdut FLUIERUL cu care le-a cântat lui Kennedy, Gorbaciov şi Ceauşescu

Ion Lăceanu (80 de ani) a rămas fără instrumentele la care cântă din tinereţe şi care l-au ajutat să devină celebru. Rapsodul se întorcea duminică seară de la o cântare pe care a avut-o într-un restaurant din Centrul Vechi.

„Sunt foarte supărat. Mi-am uitat instrumentele muzicale într-un taxi. Şi nici nu eram băut. M-am lăsat de băutură, mai ales că iau medicamente seara şi nu am voie”, a spus Ion Lăceanu pentru Click.

„Am pierdut trei fluiere, ocarina şi cimpoiul. Sunt instrumentele muzicale la care cânt de-o viaţă. Cu unul dintre fluiere i-am cântat lui Kennedy. Sigur că mai am şi nişte rezerve, dar nu sunt ca acelea. Cu ele am cântat pentru Gorbaciov şi Nicolae Ceauşescu. Mă năpădesc lacrimile… Mă doare sufletul când îmi amintesc că ele m-au însoţit peste tot în lume, în cele 58 de ţări în care am cântat pentru şapte preşedinţi de stat, pictorului Salvador Dali şi celebrului pianist Arthur Rubinstein”, susţine Ion Lăceanu.

Acesta speră ca acela care i-a găsit instrumentele în taxi, şoferul sau următorul client să i le înapoieze, mai ales că în diplomat avea şi nişte acte: „Îl rog din suflet pe cel care mi-a găsit instrumentele să mi le returneze. Sigur că am sunat şi la câteva companii de taxi, dar…”.

Aum soi ani, Dumitru Fărcaş a rămas fără taragotul Stowasser, care i-a fost furat. Însă artistul nu a stat mult timp despărţit de instrumentul său de suflet, la care a cântat timp de 55 de ani. Taragotul i-a fost furat dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român din Bucureşti, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir. La câteva zile de la incident, poliţiştii au recuperat taragotul maestrului.