Ion Sandu, ANM: Va mai ploua până luni seară

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunţat, duminică, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, că sunt aşteptate ploi în toată ţară până luni seară, după care urmează o perioadă de 3-4 zile lipsită de precipitaţii.

04 mai 2014, 10:00
Ion Sandu, ANM: Va mai ploua până luni seară

„În judetele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, chiar dacă intensitatea fenomenelor o să scadă, va continua să plouă. Este o zonă în care s-a acumulat foarte multă apă încât trebuie foarte multă atenţie la alunecările de teren. Va continua să plouă în aceste judeţe până luni seară. Abia de luni seară acest anti-ciclon părăseşte ţara şi vom avea o pauză de ploi timp de 3-4 zile. În restul teritoriului care nu este cuprins în atenţionarea cod galben vor fi emise probabil atenţionări imediate, despre cantităţi şi mai mari de precipitaţii, dar nu plouă continuu”, a declarat Ion Sandu.

Citeşte şi PLOI TORENŢIALE până luni dimineaţă. COD GALBEN. HARTA JUDEŢELOR VIZATE

De asemenea, directorul Institutului Naţional de Hidrologie, Daniela Rădulescu, a afirmat că este posibil ca avertizarea cod galben de inundaţii să fie extinsă, cel mai probabil pe afluenţii Argeşului superior, şi se analizează dacă va fi menţinut codul galben sau portocaliu pe Teleorman.

Stare de URGENŢĂ din cauza INUNDAŢIILOR