Cutremur în lumea sportului din România. Ion Ţiriac a demisionat din fruntea Federaţiei Române de Tenis. „Îmi pare nemaipomenit de rău”

Ion Țiriac a demisionat din fruntea Federaţiei Române de Tenis (FRT), unde ajunsese, funcție pe care a ocupat-o din 2019.

26 iul. 2021, 16:04
Cutremur în lumea sportului din România. Ion Ţiriac a demisionat din fruntea Federaţiei Române de Tenis. „Îmi pare nemaipomenit de rău”

Ion Țiriac a demisionat din Frunteea Federației Române de Tenis, o funcție pe care a ocupat-o din 2019. Legendarul tenisman se află în conflict cu ministrul Sporturilor, Eduard Novak, pe tema refuzului jucătoarelor fruntaşe de tenis de a participa la JO 2020. Țiriac a invocat medalia de argint câștigată de spadasina Ana Maria Popescu pentr a-l ataca pe Novak. Fostul șef al FRT a declarat că îndiferent câți bani ar fi fost investiți în sportul românesc, Ana Maria nu ar fi putut să câştige aurul, la Tokyo.

„Îmi dau demisia, astăzi, ei (n.r. – federaţia) trebuie să se reorganizeze din toate punctele de vedere. Trebuie să aibă undeva un directoriu, cu nişte angajaţi fixi plătiţi şi, platiţi bine, ca să poată să facă ceva, ca să nu dispărem. Viitorul preşedinte trebuie să fie dedicat. Dacă nu e dedicat, indiferent ce leafa are şi ce face, nu e suficient.  Îmi pare nemaipomenit de rău de treaba cu scrima. Merita fata aia (n.r. – Ana Maria Popescu) absolut orice, putea să-i dea şi talentul, şi Dumnezeu. Domnu’ ministru (n.r. -Eduard Novak) are toate sporturile sub dumnealui, deci, sigur că da, trebuie să-şi dea o părere încolo, încoace.  Eu am fost acolo, la treaba aia cu argintul şi niciodată n-am luat aurul. Şi ştiu ce e pe dinuntru, oricât ai spune pe dinafară, însă femeia aia merita, domnişoara asta merita, doamna asta merita tot ce putea.  Cel mai trist e că a fost la un singur punct (n.r. – Ana Maria Popescu a pierdut locul 1, la tuşa de aur). Mi s-a întâmplat şi mie, din când în când…Scrima e un orfan al sportului românesc. Scrima s-a născut prin scrimă, nu prin invesţii. Dacă am avea 5.000 de săli de scrimă, probabil, am avea 5.000 de copii în plus faţă de cei pe care îi avem acum şi atunci ai putea să faci o selecţie naturală.”, a declarat Ion Țiriac, conform Adevarul.

Ion Țiriac. „Poate cineva să-l părăsească? Ne vedem când e nevoie”

Irina Deleanu, prima reacție despre relația cu Ion Țiriac. Irina Deleanu, mai mică cu 37 de ani decat Țiriac, este acum în vacanță în Marbella, Spania. Fosta gimnastă a mai spus că miliardarul român a fost cel care ajutat-o într-o problemă de sănătate pe care o are fiica sa.

„Avem o relație bazată pe respect. M-a ajutat de-a lungul anilor. Și mai ales cu fiica mea, Antonia, care are diabet, descoperit în urmă cu trei ani și face insulină de patru ori pe zi. M-a ajutat mult cu tratamente în străinătate. A încercat și la Houston, și la Geneva și la renumitul Institut de Diabet din Stuttgart să se găsească o soluție pentru a nu mai face insulină, dar răspunsul a fost același. Diagnosticul este confirmat, și nu există alte tratamente. Tot ce mănâncă e cântărit, glicemia mereu măsurată. Sportul o ajută, dar nu poate face de performanță. Efortul mare îi dăunează. Am râs pentru că m-a distrat foarte tare când s-a scris că l-am părăsit. Poate oare cineva să-l părăsească pe Ion Țiriac? Ne vedem când e nevoie, avem întâlniri de bussines”, a spus Irina Deleanu pentru PlaySport.