Ion Ţiriac a făcut cel mai scump cadou din viaţa lui: valorează O AVERE. Cine este fericitul BENEFICIAR

Ion Țiriac a făcut cel mai scump cadou din viața sa, beneficiar fiind fiul său, Ion Alexandru Ţiriac. Când juniorul a împlinit 35 de ani, miliardarul s-a văzut nevoit să îi cumpere un Porsche 959 din 1988, care a costat 1,5 milioane de euro!

03 oct. 2018, 13:36
Ion Ţiriac a făcut cel mai scump cadou din viaţa lui: valorează O AVERE. Cine este fericitul BENEFICIAR

Ion Ţiriac i-a făcut o promisiune fiului său, care îşi dorea enorm o astfel de maşină: când va împlini 35 de ani, i-o va face cadou. În 2011, când fiul lui Țiriac a ajuns la acea vârstă, a ținut să îi amintească părintelui făgăduința din urmă cu două decenii.

Noua supermaşină a lui Ion Ţiriac e aproape gata! Dezvoltă 1000 CP şi atinge 350 km pe oră. Uite cum arată! FOTO

„Masina aceasta nu mai este a mea, chiar dacă se află în colectie. Când avea 15 ani, i-am promis fiului meu că i-o dau când împlinește 35 de ani. În ziua în care a ajuns la această vârstă, a venit la mine și mi-a zis: „Cheile!”. Eu uitasem! Așa că n-am înțeles ce chei cerea. Dar m-am lămurit repede. Abia așteptam să mai plăteasca și el pentru întreținerea ei. Asta pentru că această mașină trebuie să se întoarcă în fabrică la fiecare trei ani. Nu se poate altfel, chiar dacă mașina nu parcurge decât 30 – 50 km pe an. Motorul ei foarte special trebuie desfăcut și refăcut la fiecare trei ani pentru a o menține în stare de funcționare. Mașina m-a costat extraordinar de puțin pe vremea aia. Doar vreo 250.000 de mărci. În prezent ar costa circa un milion și jumătate de euro. Dar trebuie sa știți că merge cu aproape orice fel de combustibil – gaz, petrol, benzină – cu tot ce vrei”, a dezvăluit Ion Ţiriac pentru Capital.