Ion Țiriac a găsit soluția pentru aplanarea conflictului dintre Rusia și Ucraina: „Băgați-i într-o cameră și nu-i lăsați să iasă o săptămână”

Ion Țiriac a vorbit despre cazul Simona Halep, dar s-a referit și la războiul dintre Rusia și Ucrina. Ce soluție a găsit fostul mare tenismen.

17 dec. 2023, 10:37
Ion Țiriac a găsit soluția pentru aplanarea conflictului dintre Rusia și Ucraina: „Băgați-i într-o cameră și nu-i lăsați să iasă o săptămână”
Ion Țiriac a găsit rezolvarea războiului dintre Rusia și Ucraina

Ion Țiriac a declarat că pentru terminarea războiului din Ucraina ar trebui să fie puși la aceeași masă Vladimir Putin și Volodimir Zelenski.

Este trist că vedem lucruri de genul Putin nu poate să stea la masă cu Zelenski. Băgaţi-i într-o cameră şi nu-i lăsaţi să iasă o săptămână, o lună, nu-mi pasă cât se bat, dar când ies s-a terminat cu războiul. (…)

Cred că sunt prea mulţi bucătari în bucătărie. Prea mulţi încearcă să găsească idei. Cred că atunci când este un conflict între două părţi cele două părţi trebuie lăsate să rezolve conflictul. Pentru că altfel complicăm problema şi devine o problemă monstru. Sper că mă înşel”, a declarat Ion Țiriac într-un interviu pentru Euronews.

Citește și: Gest impresionant al lui Ion Ţiriac pentru victimele cutremurului din Turcia. Suma uriaşă donată de miliardarul român

Ion Țiriac, despre sentința dată Simonei Halep

Ion Țiriac susține că sentința de patru ani, dată Simonei Hlep de Tribunalul Independent Sports Resolution, pentru dopaj este echivalentul condamnării la moarte pentru un sportiv de 32 de ani. Acesta afirmă că decizia este profund nedreaptă și că ar fi trebuit să vizeze, în primul rând, staff-ul tehnic al jucătoarei.

„Nu-mi spuneți că un jucător de tenis, de 32 de ani, care este negativ vineri, este pozitiv luni cu 0,02 din nu știu ce produs, care ar putea să fie sau nu fie în asta și asta. Și așteaptă de un an și jumătate să vadă ce este. Invenții. Nu e vorba doar de partea pozitivă. Uitați-vă la sângele ei. Când? În iulie anul trecut. Scuzați-mă! Ce ai făcut timp de nouă luni, șase luni? Vii azi cu chestia aia. Deci, privește în urmă și spune, cine acoperă ce? 

Citește și: Ce se întâmplă cu averea lui Ion Ţiriac, după moartea miliardarului: „Toată lumea va primi aceeași sumă”. Sportivul are nu mai puțin de 33 de copii

Halep a făcut o singură greșeală. În momentul n care cineva zice ceva, ea trebuia să spună, ‘nu vorbi cu mine, vorbește cu echipa mea, ei sunt responsabili și îmi dau ce să beau atunci când mă antrenez. De la 15 ani, până la 32, am făcut 1.555 de controale și tot așa’. Nu totul este alb sau negru. Sunt de acord cu tine. Dar pot să îți spun cu mâna pe Biblie că, din când în când, e nedrept și incorect și illegal, ceea ce fac ei”, a declarat fostul sportiv, pentru sursa citată.