Ion Ţiriac a intrat în conflict cu Eduard Novak, ministrul Sportului: „Haideţi s-o dăm dracului, că nu mai e nimic de discutat!”

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis şi proprietarul mai multor importante turnee de tenis, Ion Ţiriac, a ăntrat într-un conflict pe tema finanţării sportului de către stat cu ministrul Eduard Novak.

06 aug. 2021, 14:39
Ion Ţiriac a intrat în conflict cu Eduard Novak, ministrul Sportului: „Haideţi s-o dăm dracului, că nu mai e nimic de discutat!”

Ion Ţiriac i-a explicat lui Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, că cele 50 de milioane de euro pe care susţine că le-a cerut la rectificarea bugetară pălesc în faţa celor 3 miliarde de euro alocate anul sportului de guvernul maghiar, iar în aceste condiţii nu putem avea pretenţia ca sportul românesc să aibă performanţe.

Discuţia a avut loc în contextul în care România are doar 4 medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acelaşi număr de podiumuri obţinut şi la Olimpiada din 2016, de la Rio de Janeiro.

„E de discutat, domnule ministru! Ați cerut 50 de milioane, față de alea 3 miliarde pe care le dau ungurii pentru sport! Adică mai discutăm ceva? Nu mai avem de discutat nimic din punct de vedere financiar! Hai s-o dăm dracului cu financiarul că nu mai avem de discutat! Am discutat despre sport de performanță. De unde să vină acești campioni? Unde este tineretul care în grădiniță, în școală, nu știu ce face.

Eduard Novak: „Eu când vorbesc de strategie, nu e o strategie aberată de mine şi doi subsecretari în birou”

Domnule, ministru, sportul a devenit 100% profesionist! Pierre de Coubertin nu mai există cu „important e să participi!”. Nu, nu! Important e să faci bani”, a spus Ion Țiriac, potrivit Prosport.

Ministrul Novak a replicat afirmând că la nivelul executivului se doreşte revigorarea sportului şi s-a creat chiar un grup de lucru în acest sens.

„Aici vreau să punctez un lucru important. În momentul în care eu vorbesc despre strategie, asta nu este o strategie care se naște în biroul ministrului și am aberat ceva cu doi subsecretari. Este un memorandum, un grup de lucru, care este creditat de tot guvernul, semnat de mai multe ministere. Înseamnă că se dorește ca sportul să devină important în România”, a declarat Eduard Novak.

Citeşte şi: Valentino Rossi a anunţat că se va retrage la finalul acestui sezon din MotoGP


loading...