Ion Ţiriac, afacere de 30 de milioane de euro. Care e ultima sa lovitură

Ion Țiriac a ajuns la un acord cu autoritățile spaniole pentru a păstra turneul de tenis de la Madrid. Astfel, omul de afaceri va semna un parteneriat ce îi va aduce în conturi peste 30 de milioane de euro, în perioada 2022-2031.

09 apr. 2019, 18:43
Ion Ţiriac, afacere de 30 de milioane de euro. Care e ultima sa lovitură

Ion Țiriac a ajuns un acord cu Primăria din Madrid pentru a păstra turneul de tenis în capitala Spaniei. Noul contract va fi pe perioada 2022 – 2031, timp în care va primi, anual, o sumă cuprinsă între 2,5 milioane de euro și 3,5 milioane de euro.

Mail mult, Ion Țiriac a obținut și promisiunea autorităților de a construi noi arene în complexul sportiv Caja Magica, scriu cei de la ABC.es, preluati de digisport.ro.

În ultima perioadă, Ion Ţiriac a ameninţat că va muta turneul de tenis de la Madrid, autorităţile din capitala Spaniei nesprijindindu-l suficient. Printre altele, Ion Țiriac a cerut și construirea de noi arene. Deşi omul de afaceri voia un stadion cu 10.000 de locuri, noua arenă va avea o capacitate de 7.500 de spectatori.

Competiţia de la „Caja Magica” aduce oficialităţilor din Madrid, pe lângă expunere la nivel global, beneficii în valoare de 107 milioane de euro anual. Turneul din capitala Spaniei este de categorie Masters la masculin şi Premier Mandatory la feminin.

Potrivit jurnaliştilor spanioli, profitul total pe care turneul i-l aduce lui Ţiriac este de 35 de milioane de dolari (29,5 milioane de euro) pe an.