Ion Ţiriac ameninţă că mută turneul de la Madrid. Românul e în conflict cu consilierii locali

Ion Ţiriac a intrat în conflict cu autorităţile locale din Madrid şi ameninţă că va muta turneul din capitala Spaniei, după ce acestea nu au semnat prelungirea contractului pe baza căruia omul de afaceri român organizează competiţia.

08 mai 2018, 14:36
Ion Ţiriac ameninţă că mută turneul de la Madrid. Românul e în conflict cu consilierii locali

Actuala înţelegere dintre Ţiriac şi Primăria din Madrid îi asigură românului zece milioane de euro pe an, însă a fost contestată de consilierii locali, astfel că discuţiile privind prelungirea contractului, scadent în 2021, au intrat în impas.

Pentru mine, ideal ar fi ca turneul să rămână aici încă 20 de ani, dar nu putem sta dacă nu suntem doriţi. Dacă turneul nu este necesar pentru Madrid, nu putem fi aici. Nu înţeleg cum sunt oameni care nu doresc acest turneu aici, când el aduce bani pentru oraş şi pentru Spania. Oraşul nu pierde bani, ci câştigă, pe lângă publicitatea generată. Dar nu eu sunt cel care trebuie să înţeleagă asta, ci cei care au responsabilitatea. Eu trebuie să mă asigur că turneul continuă, aici sau în altă parte„, a declarat Ion Ţiriac pentru Marca.

Potrivit jurnaliştilor spanioli, profitul total pe care turneul i-l aduce lui Ţiriac este de 35 de milioane de dolari (29,5 milioane de euro) pe an. Totodată, competiţia de la „Caja Magica” aduce oficialităţilor din Madrid aproximativ 200 de milioane de euro anual.